• 瀏覽: 3,036
  • 回覆: 12
+3
葵青警區周五(2日)起一連兩日展開代號「犁庭掃穴」的反罪惡行動,成功偵破區內一宗童黨欺凌案件。警方周五接獲一名43歲母親報案,指其14歲女兒在青衣寮肚路6號一幢大廈天台被人襲擊,母親其後將女兒送到仁濟醫院治理。

14歲應該叫少女唔係女童啦
打劫果班係少男同少女

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20220904/s00001/1662304399824/青衣女童遭欺凌搶70元-反黑組拘9名童黨

優獸仔女充斥香港.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-9-5 11:44 發表
優獸仔女充斥香港.
放心…香港勝在有辯護法官

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-5 12:11 發表

有咁嘅法官, 香港黃畜真幸福.

班黑社會以為有人照⋯大事擴張的惡果 

每人分到十蚊都冇

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-5 11:14 發表
葵青警區周五(2日)起一連兩日展開代號「犁庭掃穴」的反罪惡行動,成功偵破區內一宗童黨欺凌案件。警方周五接獲一名43歲母親報案,指其14歲女兒在青衣寮肚路6號一幢大廈天台被人襲擊,母親其後將女兒送到仁濟醫院治理。

...
9個人搶70蚊, 一人有7個幾落袋, 真係後生可畏

引用:
原帖由 迷城 於 2022-9-5 12:18 發表

9個人搶70蚊, 一人有7個幾落袋, 真係後生可畏
記得黃子華嘅棟篤笑有近似嘅情節

又可以話貪玩

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-9-5 17:45 發表
又可以話貪玩
搶得70蚊直情係貪玩啦

臭童黨最鍾意集體欺凌

呢單案錢多錢少唔係重點,以眾凌寡才是問題所在,若果兩名少女或者女童只是隻揪,可能變成互毆案,雙方都犯法被起訴也未定,世事無絕對,只有真情趣

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-5 12:11 發表

希望香港司法改革,法官要實行問責制

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]