• 瀏覽: 4,544
  • 回覆: 15
印度第一艘自製航母「維克蘭特」號(INS Vikrant)周五服役,隨著這艘身價30億美元(906億台幣)的大傢伙入列,它也將成為繼英、中之後,近3年內第3個讓自製航母服役的國家.......

全文︰https://www.chinatimes.com/realt ... 003104-260417?chdtv

看來歐美日等諸國,都只望印度航母可成為對抗中國「壓箱寶」。

印度航母抗中?太抬舉三哥航母,推三哥去死吧!

攪掂既艦載機先講啦, 又要Mig29又想F18 大佬啲後勤完全唔同
架航母又要入廠改

引用:
原帖由 沙漠清涼的弟弟 於 2022-9-5 13:13 發表
攪掂既艦載機先講啦, 又要Mig29又想F18 大佬啲後勤完全唔同
架航母又要入廠改
奇葩阿三機庫高度低, 選咗高頭大馬都要睇入唔入到, 而且甲板升降台又窄, 機翼摺疊起來高度又可否經升降台升降.

引用:
原帖由 沙漠清涼的弟弟 於 2022-9-5 13:13 發表
架航母又要入廠改
有咩問題,反正都係跌落來。

引用:
原帖由 kingking99 於 2022-9-5 12:26 發表
阿猩以為航母係一對一對撞決戰,佢艘新航母,連艦載機都未有就 "服役" 。

引用:
原帖由 心很想 於 2022-9-5 13:39 發表

奇葩阿三機庫高度低, 選咗高頭大馬都要睇入唔入到, 而且甲板升降台又窄, 機翼摺疊起來高度又可否經升降台升降.
阿猩隻航母創造好好多記錄,前無古艦,後無來者,除佐阿猩自己,絕對冇人可以破佢記錄。
其中二樣最難破的記錄:
1. 半隻下水
2. 冇艦載機就服役

引用:
原帖由 kingking99 於 2022-9-5 12:26 發表
抗中?佢連遼寧號都抗唔住

冇艦載機,護衛艦,補給艦,驅逐艦的降無

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-9-5 08:32 PM 發表

阿猩隻航母創造好好多記錄,前無古艦,後無來者,除佐阿猩自己,絕對冇人可以破佢記錄。
其中二樣最難破的記錄:
1. 半隻下水
2. 冇艦載機就服役
厲害

引用:
架航母又要入廠改
F18一向彈謝,改為跳躍,效果會點

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-9-5 11:11 發表
印度第一艘自製航母「維克蘭特」號(INS Vikrant)周五服役,隨著這艘身價30億美元(906億台幣)的大傢伙入列,它也將成為繼英、中之後,近3年內第3個讓自製航母服役的國家.......

全文︰https://www.chinatimes.com/realtimenews/20220902003104-260417?chdtv

看來歐美日等諸國,都只望印度航母可成為對抗中國「壓箱 ...
得個殼就服役,被人當箭靶

太抬舉三哥航母...

引用:
印度洋咁遠,要駛來東海、南海好遠吓喎。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2022-9-5 20:49 發表

抗中?佢連遼寧號都抗唔住
佢連自身安安全全地遠洋航行都有問題,唔好講到對抗遼寧號咁長遠了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]