• 瀏覽: 11,635
  • 回覆: 22
+5
然後... 被包了餃子... ...

#俄軍口袋陣

9月3

9月4

https://www.toutiao.com/w/1743059607977984

外國人出錢,烏國人出命

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-5 08:38 發表
然後... 被包了餃子... ...

#俄軍口袋陣

9月3
然後,就沒有然後了

唔怪之得又無左聲氣啦

反攻成功,起碼有人知,司機可以交功課

引用:
原帖由 1223456 於 2022-9-5 17:05 發表
反攻成功,起碼有人知,司機可以交功課
但依家無咩消息如果反攻成功西方媒體仲唔大
大肆宣揚

其實從大陸發個態勢圖

呢個係一開始烏克蘭個反攻。
可以睇到係準備發動兩個藍色大箭頭。用鉗型攻勢。
而且烏軍係下路個突進都有一個小分支箭頭,再打多一個小鉗型攻勢。
專業人士佈置。呢種係擴大側翼個做法。

不過,好神奇,以上行動,全部失敗。而只有一路直插後方,成功?
烏軍全部衝曬入去咁窄個地方。

然後俄軍紅色箭頭就出動,封死個後路。

其實根本就係一個局來。
俄佬一早就係引佢烏克蘭衝入咁窄個地方。

俄佬早就計劃好點樣陰佢。

烏狗反肚

收3地插左旗啦,又扮失明

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-6 00:31 發表

其實從大陸發個態勢圖

呢個係一開始烏克蘭個反攻。
可以睇到係準備發動兩個藍色大箭頭。用鉗型攻勢。
而且烏軍係下路個突進都有一個小分支箭頭,再打多一個小鉗型攻勢。
專業人士佈置。 ...
2046條白痴曰日吹老美烏克蘭好勁

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-9-7 20:12 發表

2046條白痴曰日吹老美烏克蘭好勁
佢係咁架啦。
其實佢針對就係歐美軍事援助,武器好先進。
佢思維好簡單。佢係所有事物都系全部講武器參數。
第一個,佢估唔到阿司機轉手賣q埋d武器嗻。
第二個,佢知條鐵司機演員係唔識點指揮打仗?
次次都爆口嚮,將計劃講曬俾全球記者知道。連香討 2046都話烏軍大反攻,係赫爾松。
連香港人都知,你覺得俄佬知唔知?
俄佬連間諜都唔使派!
日日睇新聞就知道點做啦!

咁樣個烏合之眾,唔死就奇咯。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-7 20:26 發表

佢係咁架啦。
其實佢針對就係歐美軍事援助,武器好先進。
佢思維好簡單。佢係所有事物都系全部講武器參數。
第一個,佢估唔到阿司機轉手賣q埋d武器嗻。
第二個,佢知條鐵司機演員係唔識點指揮打仗?
次次都爆口嚮,將計劃講曬俾全球記者知道。連香討 2046都話烏軍大反攻,係赫爾松。
連香港人都知,你覺得俄佬知唔知?
俄佬連間諜都唔使派!
日日睇新聞就知道點做啦!

咁樣個烏合之眾,唔死就奇咯。
反而由尋晚開始烏軍對巴拉克列亞方向既突擊取得一定成果
不過唔知點解1450唔出黎大吹特吹
可能主子冇指示

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-7 21:27 發表

反而由尋晚開始烏軍對巴拉克列亞方向既突擊取得一定成果
不過唔知點解1450唔出黎大吹特吹
可能主子冇指示
唔係。因為烏克蘭方面講法係:有好消息。
俄軍反而大膽講俾大家知,烏克蘭圍住巴拉克列亞鎮啦。大鑊啊。
然後有心人士就發左戰線圖啦

巴拉克列亞戰線

烏軍兩路進攻

但係,呢個圖無影到個上邊呢
係咁

俄佬係巴拉克列亞鎮 好遠個北方 四路大軍已經布好局,要包餃子咯喔

1450知條鐵咩。烏克蘭唔講,佢地唔發咯。
人地俄佬呢幾日要係蘇希斯塔沃克玩大包圍。
你烏克蘭係其他地區搞突破。
想分散我注意力? 幻覺呢嗻。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-7 21:40 發表

唔係。因為烏克蘭方面講法係:有好消息。
俄軍反而大膽講俾大家知,烏克蘭圍住巴拉克列亞鎮啦。大鑊啊。
然後有心人士就發左戰線圖啦

巴拉克列亞戰線

烏軍兩路進攻

但係,呢個圖無影 ...
1450擺到明係乜柒都唔識
雖然烏軍未攻克巴拉克列亞
但係喺東北方向攻克幾個村莊同沃爾霍夫亞爾
然後被俄軍擋喺舍甫琴科沃

短短一日取得咁既成績
比自殺式反攻赫爾松更值得大吹特吹
只不過智障連邊啲值得吹邊啲唔吹得都唔撚識

鍵盤翻頁