• 瀏覽: 60,197
  • 回覆: 279
【本報訊】近日新冠疫情回升,警方加強巡查,在荃灣及深水埗區共發59張告票。荃灣警區上月27日至本月3日,一連8日就防疫規例採取執法行動,在區內合共向39名違規人士發出定額罰款通知書。其中在石圍角邨及梨木樹邨一帶,先後發現多人聚集,遂以涉嫌違反禁聚令票控30名本地男子(60至89歲);在荃灣西港鐵站、荃灣公園及路德圍一帶,發現合共5男4女(26至55歲)未有佩戴口罩,涉嫌違反口罩令,亦向他們發出定額罰款通知書。

執法部門做得好, 呢的人, 告晒佢地就啱喇, 尤其是周街行, 唔帶口罩果的仆X, 見一個告一個。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20220905-0905_00176_026/多區巡邏--59人違令遭票控

支持警方嚴正執法

仲話抗疫成功係因為市民自律喎,笑到肚都攣

加強執法好應該!

最好拉曬班人形火車頭

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-5 07:29 發表
仲話抗疫成功係因為市民自律喎,笑到肚都攣
唔好講其他, 我諗如果執法人員突擊去AXM行一轉, 我諗檢控一百幾十人冇用安心出行, 一定毫無難度。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-5 07:52 發表

唔好講其他, 我諗如果執法人員突擊去AXM行一轉, 我諗檢控一百幾十人冇用安心出行, 一定毫無難度。
根本上商場超市用安心出行就應該要取消, 冇作用又阻住個門口

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-5 08:41 發表

根本上商場超市用安心出行就應該要取消, 冇作用又阻住個門口
九龍城廣場我真係見過有便衣入去捉人, 你話有冇作用?😆😆😆

真係要搵多啲軍裝落街, 先會有阻嚇作用.

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-5 05:44 發表
【本報訊】近日新冠疫情回升,警方加強巡查,在荃灣及深水埗區共發59張告票。荃灣警區上月27日至本月3日,一連8日就防疫規例採取執法行動,在區內合共向39名違規人士發出定額罰款通知書。其中在石圍角邨及梨木樹邨一帶,先後發現多人聚集,遂以涉嫌違反禁聚令票控30名本地男子(60至89歲);在荃灣西港鐵站、荃灣公園及路德圍一帶,發現合共5男4女(26至55歲)未有佩戴口罩,涉嫌違反口罩令,亦向他們發出定額 ...
同超哥對住幹喎,唔感染多點怎樣俾機會超哥開放,浪費人力物力

大把PK
仲係一路行一路食

執法人員突擊巡查,唔知幾時會在身邊,都是守法為上,免被罰款。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-5 08:54 發表

九龍城廣場我真係見過有便衣入去捉人, 你話有冇作用?😆😆😆
我係話安心出行對防疫根本就冇用呀,死蠢,同埋根本上從來冇新聞同埋有人講過有人淨係因為冇用商場超市安心出行而被檢控,

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-5 09:04 發表

我係話安心出行對防疫根本就冇用呀,死蠢,同埋根本上從來冇新聞同埋有人講過有人淨係因為冇用商場超市安心出行而被檢控,
對防疫有冇作用你要問政府, 不過, 如果唔用, 比人捉到罰錢, 就唔好問點解。😆😆😊

一路行一路食煙果D真係好討厭

主題標籤 #口罩 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]