• 瀏覽: 2,079
  • 回覆: 7

韓版《流星花園》女星張紫妍因不堪被經理人公司強逼提供上百次性服務,於2009年在家中上吊身亡。由於案件有傳涉及政治人物、新聞報社長官、企業財閥等,即使案件於2018年重啟調查,但最終仍以「證據不足」落幕。涉案者當中,只有張紫妍經理人公司老闆金承勳成功被入罪。然而金承勳於2日卻向影后李美淑和女星宋善美提告,甚至連韓國政府都要告埋,令案件再度成為話題。

https://hd.stheadline.com/life/ent/realtime/2369863/即時-娛樂-張紫妍生前寫陪瞓名單關影后離巢事-主腦控兩女星及韓政府毀名譽索千萬港元

原本呢d潛台詞嘅嘢全世界都有! 但相信韓國大男人模式下唔當果d女仔係人, 所以d女仔先會咁多為呢d而自殺

南韓政壇貪污極其嚴重, 已迫死了不少女星!

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-9-5 09:43 發表
南韓政壇貪污極其嚴重, 已迫死了不少女星!
其實現代社會一般上床並不會迫得呢d女星自殺
應該暴力+性虐待唔當呢d女仔係人先會發生咁多呢d自殺案

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-5 10:29 發表

其實現代社會一般上床並不會迫得呢d女星自殺
應該暴力+性虐待唔當呢d女仔係人先會發生咁多呢d自殺案
韓劇都反映過了, 還是幫不了那麼多女星

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-9-5 10:31 發表

韓劇都反映過了, 還是幫不了那麼多女星
一個大男人主導嘅社會要改變唔容易

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-5 10:38 發表

一個大男人主導嘅社會要改變唔容易
女總統都被整死

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-9-5 10:53 發表

女總統都被整死
唔講話女總統, 所有總統都係金權政治下嘅傀儡!
南韓總統有邊個有好下場?

韓國女仔細細個就要整容就係為咗取悅男性主導嘅社會
加入娛樂圈就像走入男性建造出黎嘅地獄