• 瀏覽: 14,212
  • 回覆: 119
  • 追帖: 1
有無3個月咁多,夏天那3個月吧

啲記者真係好差,調轉講都得,係美國同歐洲發動能源戰,不是俄羅斯

引用:
原帖由 shearerfung 於 2022-9-4 07:30 發表

德國女外長話唔理自己國民生活點困難,去到示威暴動她都不再乎,全力撐烏克蘭。白皮豬,萊豬,港豬追求民煑鼓油,普世價值!
她執政是主,民眾是民;這就是西方嘅「民主制度」!

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-4 10:29 發表

黃C移民→賣國賊,漢奸! 外國走狗!睇佢地pk
藍C移民→宣揚國家理念,揚我國國威,壓洋人氣勢;又或者各有內在原因,下一代各有自己諗法,一面走資揾後路,但又一面口叫愛國
黃絲移民外國係賣國賊係你講,你係唔係話漢奸。

勾洲夥同尾國打劫俄羅斯,
玩火自焚

引用:
原帖由 吳尊函 於 2022-9-4 21:08 發表

黃絲移民外國係賣國賊係你講,你係唔係話漢奸。
咁你吾好鬧黃C移民係賣圄賊漢奸啦

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-4 21:31 發表

咁你吾好鬧黃C移民係賣圄賊漢奸啦
我從來唔認為黃絲可以賣國,起碼有95%,我最多話佢地唔愛國,唔愛國冇問題,有少部份人唔承認中國人先係問題,賣國係要收咗外國人錢而搞亂中國香港先係賣國賊,至於分藍絲黃絲,係黃絲迫人企邊站,移民亦未必係黃絲,以 陳法拉為例,佢曾經吊鳩 特朗普,以中國廢炎明名, 完全種族歧視,歧視中國人,咁你話佢係黃絲定藍絲,亦從來冇撐黃絲言論,咁你話佢愛國定唔愛國,係藍定黃,我覺得佢同我一樣,係正常人講嘢並不分藍黃,我有好多嘢未必支持政府,但更加唔認同黑暴搞亂香港法治,社會安寧,係黃絲迫香港人選邊站,咁大部份有頭腦嘅人已經比咗答案,所以你唔怪不得任何人。

引用:
原帖由 iWork 於 2022-9-4 01:45 發表
由俄羅斯發動的能源戰將再升級,七大工業國(G7)財長周五舉行網上會議,英國已表明會撐對俄石油實施價格上限,相信盟國亦會通

其實俄烏事件已經證明咗,呢個世界嘅頂層統治者、或背後操縱局勢嘅人(特別係美國同歐洲),根本冇從民生方面考慮過。由舊年12月至到而家,除咗俄羅斯同中國叫過美國同歐洲傾,美國歐洲都無動於衷。就已經知道,美國同歐洲好想借一場戰爭搞胯俄羅斯,以全球金融和能源問題去打擊俄羅斯。 ...
歐洲要被顏色革命了,“資本主義是腐朽和沒落的”這句話將被驗證,社會主義國家的陣營將會擴大。

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-4 08:20 發表

大把藍c大6人移民歐洲,佢地一樣大獲
班BNOer 窮鬼攞住少少錢過去,憑乜嘢同人比?

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2022-9-4 08:45 發表

移民藍人,個個有錢你估曱甴去做低賤工作生活
班BNOer 根本唔係移民,夠期好多都冇得留低

引用:
原帖由 吳尊函 於 2022-9-4 22:05 發表

我從來唔認為黃絲可以賣國,起碼有95%,我最多話佢地唔愛國,唔愛國冇問題,有少部份人唔承認中國人先係問題,賣國係要收咗外國人錢而搞亂中國香港先係賣國賊,至於分藍絲黃絲,係黃絲迫人企邊站,移民亦未必係黃絲,以 陳法拉為例,佢曾經吊鳩 特朗普,以中國廢炎明名, 完全種族歧視,歧視中國人,咁你話佢係黃絲定藍絲,佢亦從來冇撐黃絲言論,咁你話佢愛國定唔愛國,係藍定黃,我覺得佢同我一樣,係正常人講嘢並不分藍 ...
你有你道理,但黃C迫人選邊站,e句吾中肯,你單睇鄉土D人就知多數藍c迫人選邊站啦
一句吾啱聽就曱甴前曱甴後,你美爸金主咁,係咁上綱上線

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-5 08:40 發表

你有你道理,但黃C迫人選邊站,e句吾中肯,你單睇鄉土D人就知多數藍c迫人選邊站啦
一句吾啱聽就曱甴前曱甴後,你美爸金主咁,係咁上綱上線
起碼藍絲唔會封路,迫人罷工,我有我返工自由,有D藍絲係 文塞,但起碼唔會阻到我自由,至於選邊站一定係黃絲先,乜非黃即藍,非獨即統,全部都係黃絲講先,已經係2019年前,已經迫人選邊站,連 打機達人達哥,都要迫人表態,點表呀,企中間唔得嘅達哥都有佢唔表達嘅自由。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2022-9-5 08:51 發表

起碼藍絲唔會封路,迫人罷工,我有我返工自由,有D藍絲係 文塞,但起碼唔會阻到我自由,至於選邊站一定係黃絲先,乜非黃即藍,非獨即統,全部都係黃絲講先,已經係2019年前,已經迫人選邊站,連 打機達人達哥,都要迫人表態,點表呀,企中間唔得嘅達哥都有佢唔表達嘅自由。
我返工冇問題禾
邊個達哥?

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-5 08:54 發表

我返工冇問題禾
邊個達哥?
係網上打機吹水個個,佢打機應該唔叻,樣又唔靚仔,勝在吹水叻,引到人地笑

吾洗恐 直情會暴亂 自由空氣當然沒有治安

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]