• 瀏覽: 14,206
  • 回覆: 119
  • 追帖: 1
俄羅斯配合制裁俄羅斯

引用:
原帖由 gogogolee 於 2022-9-4 04:28 發表
民主表面華麗光鮮,容易得到共鳴,另一個角度去睇,一切考量都係為咗選票!個人名利榮辱!家族聲譽或者財富!甚至乎財團獻金!官商勾結官官相衛!一句民主就等於理想烏托邦!死嘅係人民,自己就嘆世界!
所以我撐帝制,北韓肥金家天下一流
所謂龍生龍,鳳生鳳!
一齊上書習大大改制為共產皇權制,以後傳位俾習公主,則天下太平,社會大治,人民富強,千秋萬世

引用:
原帖由 ijkn 於 2022-9-4 08:59 發表

美國: 由我提供天然氣

加價賣給歐豬
用船運唔到咁多天然氣俾歐豬,同俄羅斯(以前)用氣喉冇得比㗎。

唔係講笑,依家真係北韓仲好過烏克蘭

引用:
原帖由 iWork 於 2022-9-4 01:45 發表
由俄羅斯發動的能源戰將再升級,七大工業國(G7)財長周五舉行網上會議,英國已表明會撐對俄石油實施價格上限,相信盟國亦會通

其實俄烏事件已經證明咗,呢個世界嘅頂層統治者、或背後操縱局勢嘅人(特別係美國同歐洲),根本冇從民生方面考慮過。由舊年12月至到而家,除咗俄羅斯同中國叫過美國同歐洲傾,美國歐洲都無動於衷。就已經知道,美國同歐洲好想借一場戰爭搞胯俄羅斯,以全球金融和能源問題去打擊俄羅斯。 ...
歐洲話美國大把天然氣,唔洗靠俄羅斯,遲啲各國轉向同美國買重平
重可以解決埋通脹
贏晒!

附件

Screenshot_20220903-170733_Samsung Internet.jpg(82.79 KB)

Screenshot_20220903-170733_Samsung Internet.jpg

嗱嗱嗱! 情願燒柴都可以向俄佬屈服㗎!
到時凍死嘅, 就搵司機算帳.

睇到歐洲議員一個一個去台灣
我真係搖哂頭
佢地國內都一大堆事 仲係度跟老美玩意識形態圍堵中國

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-4 16:18 發表

歐洲話美國大把天然氣,唔洗靠俄羅斯,遲啲各國轉向同美國買重平
重可以解決埋通脹
贏晒!
美國今次承機可加價益歐豬盟友

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2022-9-4 07:36 發表
凍到唔識郁,都會暴亂!!?
是,收屍來燒。

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-4 08:20 發表

大把藍c大6人移民歐洲,佢地一樣大獲
藍絲移民是怕了黃絲老師,隨時回港也沒心不服,歡迎他們回來。

好戲連場

莎士比亞名句:吾等不滿之冬,已被約克的紅日照耀成光榮之夏。
今年歐洲冬天特別冷,人民特別不滿,「約克的紅日」恐怕作用不大。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-9-4 13:17 發表

🤔點解講來講去都是得歐洲有問題?

但唔見亞洲區國家走出來話出事?

美國又唔見有問題?

🤔結果全世界今年都走來賺歐洲人錢…之後歐洲發火…唔比賣家加價….
中亞諸國. 大部份係俄羅斯照. 根本就無分別.
東南亞, 南亞, 本身就無咩冬天. 唔會有冬天哩個用量高峰.
係得日韓. 既要冬天用氣, 又得罪俄羅斯.

暴亂時當做運動,冇咁凍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]