• 瀏覽: 9,495
  • 回覆: 90
+4
世界咁多地方係0+0
3+4仲乜要黎香港先

引用:
原帖由 unico 於 2022-9-3 15:52 發表

佢地不需隔離,但佢地伙記來香港投資計劃洽談全部要隔離,咁來香港做咩野?
你話呢個政府做梗乜?
成班人係咪其實智障人士?

引用:
原帖由 borofans 於 2022-9-3 15:45 發表

佢深明香港要靠外國勢力而唔係鄉土綜援小粉紅😂
正是

香港而家仲扮緊抗疫有L意思咩 只會影衰自己

憑乜野外國人有特權又唔駛3針又唔駛隔離?
因為漁港人下賤好欺負???

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2022-9-3 15:56 發表

你話呢個政府做梗乜?
成班人係咪其實智障人士?
投資銀行來港洽談業務唔係好似我一日搵1千蚊,人家一日數千萬以億計上落,你禁閉佢7日呀無幾多錢,你估真係可以用電話notebook來買賣呀.

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-9-3 14:44 發表
其實李家超同林鄭有乜分別?
藍講到佢好勁抽

但上位以來,疫情勁左,好多手下都中招染疫,明挑中央眼尾
更加唔好講說話能力

呢家又傳放美帝銀行家免隔離,咁即係前政府所做的事咋wo
香港人反骨!
貪曾反(玩)老細!

林奠 反 (玩)老細!
比家超有樣學樣!得咗!😜😜😜😜😜

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-9-3 14:25 發表

最大問題係大陸唔肯開,香港自己本身唔開放,咁仲有咩優勢
同為特區點解澳門做到你做唔撚到?
冇怪人多呀,你多撚過大陸14億咩?

引用:
原帖由 BlackAjah 於 2022-9-3 15:56 發表
世界咁多地方係0+0
3+4仲乜要黎香港先
因為0+0既共泉國經濟增長係負
個撚個都要靠中國食飯

全世界回復正常
點解仲同你隔嚟隔去

引用:
原帖由 caritalau 於 2022-9-3 14:39 發表

有啲人仲要裝睡 仲諗返10幾20年前個下好笑
你無得通國內關 你香港有撚用咩
由始至終鄉肛就係靠大陸市場,只不過二十年前大陸需要鄉肛多啲
冇改革開放鄉肛就冇國金中心地位
以前冇廁所咪排住隊用你公廁囉,家陣度度都有商場唔用你咪唔用你囉

引用:
原帖由 unico 於 2022-9-3 16:04 發表

投資銀行來港洽談業務唔係好似我一日搵1千蚊,人家一日數千萬以億計上落,你禁閉佢7日呀無幾多錢,你估真係可以用電話notebook來買賣呀.
來洽談生意唔使檢疫?
駐港員工要隔離檢疫?
咩玩法?智障的嗎?

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-9-3 13:28 發表
就係落香港面
其實呢個地球仲有乜地方會比面香港?

應該冇囉。

其實他們來與不來都不會影響太多,有錢賺他們的公司會繼續留低

早2日政府吹風 11月會對外開關, 到時可能佢哋的員工都 唔使隔離。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]