• 瀏覽: 12,702
  • 回覆: 72
+2
引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-3 17:16 發表

人地唔係你咁弱智。
西方支持烏克蘭就是政治正確,不過西方不會接受用核電廠威脅。
美國話係烏打核電廠哦

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-3 17:21 發表

笑死
西方根本就不受扎波羅熱核電廠影響
你說不接受就不接受
你真以為西方行事就按照你那套自以為“理性”的方式行事
實在太天真
難怪每次都錯
你知唔知點解當年契爾諾貝利單野,第一個緊張係西歐?
因為烏克蘭個地理位置特殊係,風向。風向西邊吹。當年西歐係契爾諾貝利出事第二日,即刻德國同瑞典檢測到雲層輻射超曬錶。緊急學校停課。
然後烏克蘭地區所有地下水同河流係流向黑海,黑海通地中海。
即系如果發生福島咁個情況。核輻射水係會困係地中海度。意大利 法國 西班牙唔知會點。當然第一個撲街係土耳其,跟住係希臘。兩個死先。

唔受影響? 俄羅斯反而無咩影響

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-4 22:50 發表

你知唔知點解當年契爾諾貝利單野,第一個緊張係西歐?
因為烏克蘭個地理位置特殊係,風向。風向西邊吹。當年西歐係契爾諾貝利出事第二日,即刻德國同瑞典檢測到雲層輻射超曬錶。緊急學校停課。
然後烏克蘭地區所有地下水同河流係流向黑海,黑海通地中海。
即系如果發生福島咁個情況。核輻射水係會困係地中海度。意大利 法國 西班牙唔知會點。當然第一個撲街係土耳其,跟住係希臘。兩個死先。

唔受影 ...
當時切爾諾貝爾出事
對西歐影響非常有限
從政治上黎講
反正出了核事故
輿論戰場上俄羅斯必然被動

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-4 23:04 發表

當時切爾諾貝爾出事
對西歐影響非常有限
從政治上黎講
反正出了核事故
輿論戰場上俄羅斯必然被動
有限?你知道當時德國連自己唔外傳個抗輻射機械人都俾左蘇聯救?科學家分析如果唔搞掂。西歐五十年內會死300萬人。100年內東歐同德國附近地區都不適合農業耕種。
從政治講,係 俄羅斯 你講夠佢咯。
死人你死,餓親你餓。
人地就俄羅斯 你就餓咯屍

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-4 23:20 發表

有限?你知道當時德國連自己唔外傳個抗輻射機械人都俾左蘇聯救?科學家分析如果唔搞掂。西歐五十年內會死300萬人。100年內東歐同德國附近地區都不適合農業耕種。
從政治講,係 俄羅斯 你講夠佢咯。
死人你死,餓親你餓。
人地就俄羅斯 你就餓咯屍
不如你爬左文先
你似乎唔清楚講緊乜

是咪僱傭兵,係就西方媒體唔會報的!

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-4 23:24 發表

不如你爬左文先
你似乎唔清楚講緊乜
咁你講有限影響啊嘛。 不如你具體d講下點有限法?
大把紀錄片架。
再唔係 去睇電視劇都得。
例如美國個套契爾諾貝利啦。
咁簡單野。
你講到好神秘啊

引用:
原帖由 勇猛果斷的樹苗 於 2022-9-4 23:50 發表
是咪僱傭兵,係就西方媒體唔會報的!
就算僱傭兵,就好抽得咩。60條友就去開闊地帶進攻俄軍戰線……
以前係非洲,法國僱傭兵幾十人去搶非洲佬個機場,俾人地其他國家經過個軍官訪問團都打到死曬。
僱傭兵其實麻麻地架。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-4 23:59 發表

咁你講有限影響啊嘛。 不如你具體d講下點有限法?
大把紀錄片架。
再唔係 去睇電視劇都得。
例如美國個套契爾諾貝利啦。
咁簡單野。
你講到好神秘啊

當時既放射性污染分佈地圖
西歐邊度有嚴重傷亡?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-5 00:08 發表

當時既即時放射性污染分佈地圖
西歐邊度有嚴重傷亡?
你無睇科學家估計咩? 人地蘇聯全力救災咪無事咯。
不過我知架。你係唔會關注呢d 甚至連去睇下片都懶。

無相幹,你繼續咯。 西歐國家反正有專家明呢樣。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-5 00:39 發表

你無睇科學家估計咩? 人地蘇聯全力救災咪無事咯。
不過我知架。你係唔會關注呢d 甚至連去睇下片都懶。

無相幹,你繼續咯。 西歐國家反正有專家明呢樣。
"西歐國家反正有專家明呢樣"
所以你覺得西歐會因為關心核災難而違背政治正確?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-5 01:01 發表

"西歐國家反正有專家明呢樣"
所以你覺得西歐會因為關心核災難而違背政治正確?
你以為真系同你講咁樣?
你真無知。
政治正確,你要有藉口先係正確。
仲要無廣泛性後影響先得。
等於新冠。係死人多啊。不過有個數喔。全球先死100幾萬。
發生係你身邊係唔多覺。咁好,政治正確繼續。
人民恐慌,無問題,天災殺人。你有得怨?
但如果係集中係一個固定地區例如西歐。半年左右死咁多人?
人群同經濟會有崩潰跡象喔。
因為睇得到架。
而且係人為造成。責任在俄羅斯。我都話你講咯。
你睇下市民係怪直接攻擊個位定系戰爭開始個位?

而且長期污染土地。你估資本家受損幾多? 金主爸爸受損 你政治好正確?

成熟d。 唔同事件,會有唔同政治結果。
人地西人第一時間衝過去睇發電站。
佢地有無第一時間去調查新冠啊?
未傻得曬架。
咁耐政治經驗。

烏納總統做比金主睇,送小俄羅斯人去死
偽烏克蘭小俄羅斯軍隊為保命應該到前線時立刻向大俄羅斯軍隊投降

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-5 01:13 發表

你以為真系同你講咁樣?
你真無知。
政治正確,你要有藉口先係正確。
仲要無廣泛性後影響先得。
等於新冠。係死人多啊。不過有個數喔。全球先死100幾萬。
發生係你身邊係唔多覺。咁好,政治正確繼續。
人民恐慌,無問題,天災殺人。你有得怨?
但如果係集中係一個固定地區例如西歐。半年左右死咁多人?
人群同經濟會有崩潰跡象喔。
因為睇得到架。
而且係人為造成。責任在俄羅斯。我都話你講咯。
你睇下市民係怪 ...
"你睇下市民係怪直接攻擊個位定系戰爭開始個位"

呵呵
我建議你看看目前西方的輿論
到底是怪烏軍攻擊核電廠還是怪俄軍控制核電廠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]