• 瀏覽: 52,705
  • 回覆: 426
+2
深水埗發生命案,現場在石硤尾街2M號一劏房單位,今日(3日)凌晨零時許,一名5歲男童暈倒,40多歲母親見狀擔心愛兒已死去

估唔到今晚今日香港仲有人會餓死
南無阿彌陀佛🙏

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0903_00822_001.html

香港人又要多謝「泛民」同班「反中膠」

營養不良, 餓死多D 

男人快樂播完種子又走去新歡播種子

引用:
原帖由 bi11 於 2022-9-3 07:54 發表
深水埗發生命案,現場在石硤尾街2M號一劏房單位,今日(3日)凌晨零時許,一名5歲男童暈倒,40多歲母親見狀擔心愛兒已死去

估唔到今晚今日香港仲有人會餓死 ...
警方封鎖案發單位,並設法聯絡男童父親助查,涉事家庭一名女親友亦到場協助了解。消息指,女事主身世坎坷,與前夫育有一名9歲長女,並與現任丈夫誕下2歲及5歲兒子,一家五口於約5年前租住上址約100呎劏房單位,惟丈夫其後「走佬」,遺下女事主打散工獨力撫養兒女,惟因開支龐大,加上未有領取綜援,事主不時欠租。此外,猝死男童據悉身形較同齡小童瘦削,身形有如2至3歲幼童。深水埗警區重案組正跟進案件,並循其日常照顧等方向了解男童猝死原因。

而家又有約5個月身孕,跳樓死咗一屍兩命,剩下9歲長女,5歲幼子.....
不斷製造自我坎坷的悲劇,可憐人自有可恨之處....

引用:

住劏房生咁x多
隔代貧窮就係呢啲
啲仔女大個又怨政府,
點解其他人有樓住我要咁多人屈喺間劏房

生完一個又一個,佢d仔女先係坎坷

方艙有免費食宿, 一早搬入去住就唔會有悲劇發生喇..............

本來先有食物銀行, 有些地方會派飯, 也有保良局或兒童之家照顧小朋友

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-9-3 08:19 發表

警方封鎖案發單位,並設法聯絡男童父親助查,涉事家庭一名女親友亦到場協助了解。消息指,女事主身世坎坷,與前夫育有一名9歲長女,並與現任丈夫誕下2歲及5歲兒子,一家五口於約5年前租住上址約100呎劏房單位,惟丈夫其後「走佬」,遺下女事主打散工獨力撫養兒女,惟因開支龐大,加上未有領取綜援,事主不時欠租。此外,猝死男童據悉身形較同齡小童瘦削,身形有如2至3歲幼童。深水埗警區重案組正跟進案件,並循其日常 ...
可憐人自有可恨之處....x 2

一個女人仔真係搞唔掂求救一定有政府幫手,點解要搞成咁?

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2022-9-3 08:19 發表

住劏房生咁x多
隔代貧窮就係呢啲
啲仔女大個又怨政府,
點解其他人有樓住我要咁多人屈喺間劏房
確實係咁,政府淨識托住個樓市,重識做咩!有為基層做過啲咩!好似自置公屋經以係一個笑,明明大家都係住公屋,點解有啲可以有錢收有啲冇!經已違反公平!矛盾都因政府造成!又唔見班南亞人係香港餓親!
政府冇能,淨識托市食花生!

引用:

RIP
不是餓死, 樓主別亂說。

>>>深水埗有男童懷疑猝死。今日(3日)凌晨零時許,一名5歲男童在石硤尾街2M號一劏房單位內,突然失去知覺暈倒,其40餘歲母親見狀慌忙報警求助。救援人員到場破門進入單位,在床上發現昏迷不醒的男童,遂將他送往廣華醫院搶救,惜經搶救後證實不治,其死因有待剖屍確定。

咁嘅生活條件,仲生咁多個,搏乜?
做你仔女好陰公

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]