• 瀏覽: 52,831
  • 回覆: 6
+2
引用:
原帖由 bi11 於 2022-9-3 07:54 發表
深水埗發生命案,現場在石硤尾街2M號一劏房單位,今日(3日)凌晨零時許,一名5歲男童暈倒,40多歲母親見狀擔心愛兒已死去

估唔到今晚今日香港仲有人會餓死 ...
警方封鎖案發單位,並設法聯絡男童父親助查,涉事家庭一名女親友亦到場協助了解。消息指,女事主身世坎坷,與前夫育有一名9歲長女,並與現任丈夫誕下2歲及5歲兒子,一家五口於約5年前租住上址約100呎劏房單位,惟丈夫其後「走佬」,遺下女事主打散工獨力撫養兒女,惟因開支龐大,加上未有領取綜援,事主不時欠租。此外,猝死男童據悉身形較同齡小童瘦削,身形有如2至3歲幼童。深水埗警區重案組正跟進案件,並循其日常照顧等方向了解男童猝死原因。

而家又有約5個月身孕,跳樓死咗一屍兩命,剩下9歲長女,5歲幼子.....
不斷製造自我坎坷的悲劇,可憐人自有可恨之處....

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2022-9-3 13:22 發表

唔明點解,已生咗3個,肚又多一個,仲要無攞綜緩,即係不是呃綜緩,真唔明!
X 2 ! 真唔明

tvb報男童長期受到虐待,由頭至腳周身傷痕,尤其面孔滿佈瘀青..不排除更多人被捕..
呢d正仆街人渣,禽獸不如 !

引用:
原帖由 ttkwan 於 2022-9-3 21:09 發表

可憐同可恨都有可能同時係外因……最唔明為乜唔報政府:無論如何保良局嗰啲孤兒院及家計會係壹直在服務相關危困的。
虎毒不食兒,呢種人渣禽獸不如,我地人類唔明係正常..

引用:
原帖由 bi11 於 2022-9-3 21:18 發表

扑街 捉去打把
臨臨案,禽獸不如父母判終身監禁,坐穿牢底,死後打落十八層地獄,永不超生 !

引用:
原帖由 bi11 於 2022-9-4 00:04 發表

其實另外兩個細路都有可疑。 “母親回家見到兒子昏迷” 誰在母親回家前虐待兒子? 現在D細路好殘忍。。如果母親為了保護另外兩個兒女承認殺兒呢?
https://www.youtube.com/watch?v=ZcnBLGMrmFU

引用:
原帖由 bi11 於 2022-9-4 06:29 發表

跟住東方照讀
2022年9月4日
【on.cc東網】東方日報A1: 遍體鱗傷似人乾 5歲仔魂斷劏房
2022年9月4日

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]