• 瀏覽: 24,944
  • 回覆: 200
  • 追帖: 1
+9
其實笑俄軍仲用緊二戰思維去打當今戰役,打得差又低效率!不過烏克蘭仲離譜,居然用幾百年前嘅戰述同俄羅斯打,但偏偏俄羅斯真係受!

俄羅斯向上頭報告擊潰幾十台海馬斯,以為立咗戰功,點止轉頭又比海馬斯炸,原來烏克蘭早前特登唔報果批海馬斯係木制玩具,咁到呃到俄軍用大量導彈打敗佢哋!

https://tw.news.yahoo.com/烏軍用木頭自製-假海馬士-誘使俄軍浪費至少十枚飛彈-065632683.html

無相睇?咁大架假野,材料、技術工人、制作、時間、搬運?

引用:
原帖由 yeungph 於 2022-9-2 11:24 發表
無相睇?咁大架假野,材料、技術工人、制作、時間、搬運?
好流㗎炸!制作又簡單!咁都呃到俄軍!

https://fetcherx.com/post/twitter/1565180204917706752

網上搵黎搵去得一千零一張"幾可亂真"木制野(唔知真定P)相片。係咪真係呃到俄軍唔敢講,但就算呢隻野製作都唔簡單,呢個時勢有咁多時間咁多人力物力搞?
而且如果真係咁成功,照計會有好多現場照片發上網,用黎恥笑俄軍先岩。

引用:
原帖由 yeungph 於 2022-9-2 11:33 發表
網上搵黎搵去得一千零一張"幾可亂真"木制野(唔知真定P)相片。係咪真係呃到俄軍唔敢講,但就算呢隻野製作都唔簡單,呢個時勢有咁多時間咁多人力物力搞?
而且如果真係咁成功,照計會有好多現場照片發上網,用黎恥笑俄軍先岩。

呢個消息剛剛發佈,宜家咪嚟恥笑俄軍囉!

問題係俄軍聲稱擊毀海馬斯嘅數目,仲多過各國援助嘅數目,但宜家居然仲有不停嘅海馬斯攻擊!

真相怕數據,或者你咪當我亂吹恥笑俄軍!

反正 日日就講俄羅斯輸 輸左輸右。
不過俄佬就越佔越多。

打仗規矩係輸個佔領城市?
啊,咩規矩來

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-2 12:05 發表
反正 日日就講俄羅斯輸 輸左輸右。
不過俄佬就越佔越多。

打仗規矩係輸個佔領城市?
啊,咩規矩來
你同俄軍咪仲用緊二戰思維囉!

當今戰爭,係打網絡戰、衛星戰、情報戰、心理戰、補給戰,不管你宜家俄羅斯宜家佔領幾多,補給一斷,天空一片迷惘,好快就失去控制權!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-2 12:11 發表

當今戰爭,係打網絡戰、衛星戰、情報戰、心理戰、補給戰,不管你宜家俄羅斯宜家佔領幾多,補給一斷,天空一片迷惘,好快就失去控制權!
睇過點。睇下係你先進思維定係你識得少? 講到俄佬咩q都唔識就上去打喔。
我估咩新思維喔。你講個d幾時都有啦。最後咪又系要入城駐紮。

你地講俄軍得三日糧添。 按你地講 補給一早斷左啦。

只有呆灣爛霉才能寫出這些垃圾新聞。真係當俄羅斯的格洛納斯系統是流的嗎??

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-2 11:28 發表

好流㗎炸!制作又簡單!咁都呃到俄軍!

https://fetcherx.com/post/twitter/1565180204917706752
風電場變導彈基地未夠趣?還有土樓「變」發射井 - 當代中國

鳩吹海馬斯上天幾個月啦,反攻左邊忽?

連木製海馬斯都吹到變神器😏

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-2 12:11 發表

實實在在佔領唔算
1450鳩up下心理信息戰就係大獲全勝
又想笑鳩死人?

用木製海馬斯誘俄軍導彈,即係反證俄軍導彈定位精準😏

現代偵察武器裝備還只靠目測外型,沒有用更容易檢測到目標的紅外線特徵,金屬磁性特徵等手段篩查覆檢?
那些是二戰復活的軍隊?還缺乏電代化裝備的游擊隊?

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-9-2 12:32 發表
鳩吹海馬斯上天幾個月啦,反攻左邊忽?

連木製海馬斯都吹到變神器😏
真海馬斯係陸軍攻擊神器,假海馬斯係誘導彈神器!幾百萬一支巡航導彈射一個木靶,一定準喇,唔係果啲鳩射果啲多管火箭炮啊!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]