• 瀏覽: 14,995
  • 回覆: 23
+3
【22:30】大埔警區重案組第三隊跟進案件,經過深入調查後,發現證據與事主所描述之案情有出入。警方今日下午在上水以涉嫌誤導警務人員將該名23歲男子拘捕,他現正被扣留調查。

一名23歲豬肉檔男店主,聲稱凌晨1時許,駕車至石湖新村,在公廁被人用硬物扑頭,搶走金鏈、戒指及車匙,之後掠走其私家車內的十

【22:30】大埔警區重案組第三隊跟進案件,經過深入調查後,發現證據與事主所描述之案情有出入。警方今日下午在上水以涉嫌誤導警務人員將該名23歲男子拘捕,他現正被扣留調查。

一名23歲豬肉檔男店主,聲稱凌晨1時許,駕車至石湖新村,在公廁被人用硬物扑頭,搶走金鏈、戒指及車匙,之後掠走其私家車內的十幾萬元現金。有村民發現有人在公廁內暈倒,於是報警。事主頭部受傷,由救護車送院治理。

據悉,事主聲稱準備將車內十幾萬元營業額現金準備入數,惟在上址人有三急到公廁,匪徒趁事主如廁時施襲,在其車上掠走現金後,將車匙棄於車內逃去。有村民發現有人在公廁內暈倒,報警求助。警方接報到場後,男事主回復清醒,協助調查後由救護車往北區醫院治理。警員在公廁發現一個膠桶以及一塊磚頭,懷疑匪徒用作襲擊事主的工具。

唔知係有咩出入呢?唔通係佢見到人但又話見唔到樣?

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/豬肉檔店主聲稱上水公廁遭扑頭打劫-涉嫌誤導警務人員被捕-更新-/336403

監守自盜

釘子

阿門

治安越來越差

機會微囉!鬼信~豬肉佬好劈得
公款就真

可能攞咗去賭輸晒,作古仔

引用:
原帖由 一次真心的 於 2022-9-2 11:31 發表
治安越來越差
黑暴之後後遺症

輸咗公司數,作故仔甩身?

引用:
原帖由 中國香港001 於 2022-9-2 11:35 發表

黑暴之後後遺症
再加上疫情多人失業

引用:
原帖由 一次真心的 於 2022-9-2 11:38 發表

再加上疫情多人失業
豬肉佬有工開,但係貪,相信係食夾棍。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-2 10:33 發表
監守自盜
個檔老豆留落條靚仔食夾棍

拎公司啲錢去賭,輸晒作故仔話被人老笠

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2022-9-2 11:48 發表
可能附近有 cctv
D村屋大部分裝左cctv,加埋路邊D車有cam,想作古仔都幾難

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]