• 瀏覽: 6,035
  • 回覆: 25
在武漢,8月31日晚上9時30分左右,地鐵四號線上,一名黑衣男子走進地鐵,可能因為忙著看手機沒有注意配戴口罩,進入車廂後,同車廂另一名穿白衫的男乘客發現他沒有戴口罩,於是要求黑衣男子將口罩戴上,但是該男子並未理睬,剛好地鐵此時到站停靠,於是白衣男子將黑衣男子推出車廂,黑衣男子反抗,白衣男子於是追着他來打。

見到黑衫人咁樣被人揼, 好多人見到都覺得爽呀爽呀

但我好肯定這位打黑衣人的白衫人唔洗坐7年囉, 係香港先有咁0既怨浴囉

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1869266/即時-中國-武漢男子搭地鐵不戴口罩-被另一乘客推出車廂毆打

如果呢度係太子站, 你話幾好呢, 班黑衫仔831係度攪攪震, 我諗好多人都想好似白衫那位兄台咁

不戴口罩者被打死也不足惜

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-9-2 07:51 發表
不戴口罩者被打死也不足惜
武漢2年前之痛,記憶猶新,黑衫人咁攪,又好難怪白衫人氣憤難平!

就好似而家香港般,見黑衫大曱到現在仍耀武揚威,831仲出黎攪攪震,又何嘗唔想爆心裡團火呢!

又唔見你講幾多黑暴犯左法唔洗坐. 

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-2 04:43 發表
在武漢,8月31日晚上9時30分左右,地鐵四號線上,一名黑衣男子走進地鐵,可能因為忙著看手機沒有注意配戴口罩,進入車廂後,同車廂另一名穿白衫的男乘客發現他沒有戴口罩,於是要求黑衣男子將口罩戴上,但是該男子並未理睬,剛好地鐵此時到站停靠,於是白衣男子將黑衣男子推出車廂,黑衣男子反抗,白衣男子於是追着他來打。

...
香港用𥖁頭掟死人都冇事,打人就7年監,我唔識法律好亂

引用:
原帖由 howevera 於 2022-9-2 08:06 發表
又唔見你講幾多黑暴犯左法唔洗坐. 
假髮幫佢守尾門,提又有何用?

好市民

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-2 04:46 發表
如果呢度係太子站, 你話幾好呢, 班黑衫仔831係度攪攪震, 我諗好多人都想好似白衫那位兄台咁
想同做係另一回事,香港果班黑衫有刀有槍有汽油彈,你用拳頭去打,唔係咁易架羅師傅

自己申請!

抵打

在大陸自私無品人多的是
打得好

原來內地都有白衣人追打黑衣人

大陸真係好 , 周圍都有mma睇 

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2022-9-2 09:03 發表
原來內地都有白衣人追打黑衣人
說明黑衫人,神枱貓屎囉

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁