• 瀏覽: 13,508
  • 回覆: 90
為左攞d戰績比西方睇下收取所謂軍援,不惜犠牲大量士兵去進攻,呢個猶太人真係可恨,烏克蘭人太可悲

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-9-11 10:28 發表
為左攞d戰績比西方睇下收取所謂軍援,不惜犠牲大量士兵去進攻,呢個猶太人真係可恨,烏克蘭人太可悲
普京真可恨, 為左美狗弱俄弱歐的政策, 竟然配合美狗政策不惜犠牲大量士兵入侵烏克蘭。
俄人太可悲。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-11 10:30 發表

普京真可恨, 為左美狗弱俄弱歐的政策, 竟然配合美狗政策不惜犠牲大量士兵入侵烏克蘭。
俄人太可悲。
咁唔可恨喔,你咁講普京係保家衛國喔,可恨果個咪係美帝同傻歐

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-9-11 10:33 發表

咁唔可恨喔,你咁講普京係保家衛國喔,可恨果個咪係美帝同傻歐
入侵係保家衛國

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-11 10:42 發表

入侵係保家衛國
邊個要去威脅俄國安全先?

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-9-11 10:48 發表

邊個要去威脅俄國安全先?
普京依隻死美狗。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-11 10:51 發表

普京依隻死美狗。
咁你咪繼續係幻想世界睇多d美國霸權主義宣傳囉,唔阻你啦

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-9-11 10:52 發表

咁你咪繼續係幻想世界睇多d美國霸權主義宣傳囉,唔阻你啦
俄國有全球第一大領土, 極多的天然氣存量, 最多核彈, 無任何一個外國勢力能直接威脅到俄國的國家安全。
你話威脅到俄國的國家利益就難講, 但能威脅到俄國的國家安全嗎? 唯有普京這樣美狗。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-11 10:54 發表

俄國有全球第一大領土, 極多的天然氣存量, 最多核彈, 無任何一個外國勢力能直接威脅到俄國的國家安全。
你話威脅到俄國的國家利益就難講, 但能威脅到俄國的國家安全嗎? 唯有普京這樣美狗。

威脅到家門口,烏克蘭加入北約,美帝隨時可以部署導彈打擊俄國本土

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-9-11 10:56 發表

威脅到家門口,烏克蘭加入北約,美帝隨時可以部署導彈打擊俄國本土
烏克蘭有排都入唔到北約, 因為德法兩國不同意。
仲有, 不是北約主動東擴,而是東歐各國主動加入北約。
波羅的海三國亦加入左北約, 北約一早係俄國家門口。
瑞芬兩國亦申請加入北約,俄國家門口更多北約國家。
最後, 入唔入北約係人地國家內政, 關俄佬咩事?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-11 11:00 發表

烏克蘭有排都入唔到北約, 因為德法兩國不同意。
仲有, 不是北約主動東擴,而是東歐各國主動加入北約。
波羅的海三國亦加入左北約, 北約一早係俄國家門口。
瑞芬兩國亦申請加入北約,俄國家門口更多北約國家。
咪傻啦,北約東擴就係美國主導產物,北約只係美國主導軍事集團,本應就冷戰完就摺埋,美國將北約當做自已軍事組織,入侵伊拉克係得唔到聯合國授權下,美國利用北約繞過聯合國出兵,即使當時德法等歐洲國家係聯國投反對,都一樣要出兵

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-9-11 11:05 發表

咪傻啦,北約東擴就係美國主導產物,北約只係美國主導軍事集團,本應就冷戰完就摺埋,美國將北約當做自已軍事組織,入侵伊拉克係得唔到聯合國授權下,美國利用北約繞過聯合國出兵,即使當時德法等歐洲國家係聯國投反對,都一樣要出兵
北約係美國主導軍事集團無錯, 但沒有各成員國和申請國同意, 北約是不可能有新會員。美國都控制不了。
美國也沒有利用北約繞過聯合國出兵伊拉克, 美英是自己出兵伊拉克, 和北約沒有丁點關係。你讀下書先。

俄國的領土, 能源,核彈明肯定冇人能直接威脅俄佬國家安全, 除非係俄佬自己班官員。

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-3 15:04 發表
都講左外喀爾巴阡宣佈左哀悼日
1450仲要伸塊臉過黎俾我打
又唔係大紀完報,唔信,黃狗🐶

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-11 10:54 發表

係呀,你講既全部轉俾尾蟈就對了,

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-11 10:42 發表

入侵係保家衛國
美國支持的西方世界在俄羅斯門外架起槍炮瞄準俄羅斯,鼓勵烏克蘭的恐怖主義者屠殺俄裔平民,
普京的確是入侵烏克蘭,但同時也是保衛俄羅斯和俄羅斯人的生命,
該死的是背後的始作俑者:美國,和執行這滅絕人性行動的烏克蘭現政府

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]