• 瀏覽: 27,256
  • 回覆: 189
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-1 23:05 發表

唔做都唔怕仲有呢個幫到手
申請就中計,用DD甜頭等低端人自動報上名來,此等人,過到5+1???

手足又要眾籌過冬啦

咁嘅嘢,.關我哋乜嘢事?九唔搭八,英國人的生活。 

見到香港人係甘唱衰英國我就安心啦,共產黨真心成功。
第一招群眾鬥群眾,已經係香港成功實行。
第二招批鬥已經成功實行,總之一來就: 黃屍,甲由。

第三招階級敵人鬥爭睇來就來實施,當年建國同樣招數使返係香港,正~~
歷史不會重複,但會以驚人的相似發生。

所以香港人點會係共產黨對手,睇下飯民,民主黨班垃圾,共產黨一招就收佢地皮。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-1 22:10 發表

聲大大,見識少
挑! 個logo寫"支持香港警察" 就一定係藍?
香討有條柒頭 logo 寫住"支持河南警察"添

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-1 21:42 發表
唱咗咁耐都仲未有人餓死嘅
可能無報呢

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-1 22:10 發表

聲大大,見識少
你又上當啦

一向移民都係富人,呢啲邊算係錢!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-1 19:52 發表

有手足話佢係英國,送下外賣,只係一日做5~6個鐘,都輕輕鬆鬆月入五千幾英磅
啲傻西好快就要死返香港

引用:

聲大大,見識少
你問過lovexxx同乜春盲俠花滿樓未,呢兩隻曱甴都成日扮藍有隻頭像都係呢張藍絲帶

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2022-9-2 02:34 發表
見到香港人係甘唱衰英國我就安心啦,共產黨真心成功。
第一招群眾鬥群眾,已經係香港成功實行。
第二招批鬥已經成功實行,總之一來就: 黃屍,甲由。

第三招階級敵人鬥爭睇來就來實施,當年建國同樣招數使返係香港,正~~
歷史不會重複,但會以驚人的相似發生。

所以香港人點會係共產黨對手,睇下飯民,民主黨班垃圾,共產黨一招就收佢地皮。
睇吓你驚到正面吊共產黨都唔敢就知道YL失9敗啦🤣

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-9-1 19:34 發表
近日英國通貨膨脹嚴重,甚至創40年高位。蘇格蘭愛丁堡的清潔工早前亦發起罷工行動,要求加薪抗通脹,令當地在半個月的時間內變成垃圾城。移英港人YouTuber「Coco哥」日前就上載影片分享通脹慘況,不但食糧加價,電費和煤氣費的加幅更是令人咋舌……

英國通脹率40年來首次升至雙位數,2022年7月的CPI按年已飆升10.1%。《華爾街日報》報導就指出有專家預料這不會是通脹率頂峰,當地10月調整能源 ...
唔可以講英國壞話架!黃黃會顛架!

引用:
原帖由 ~!!~ 於 2022-9-1 22:13 發表

夠住吾出奇 可能山卡啦 不過其他衣食行醫日常用品就窄窄冇錢用

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-1 21:51 發表

原來係藍絲BNOer唱衰英國,你懂的
嘩,你做咩要同你手足割蓆呀,你被拋棄了嗎?

黎緊凍天冇暖爐用。冇電用。我敢保證香港人邊度捱得架。凍五日 到第六日我相信有一半港人回流 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]