• 瀏覽: 23,691
  • 回覆: 189
  • 追帖: 2
+8
本主題由 motivation 於 2022-9-1 23:44 移動
引用:
原帖由 公司滴滴核心 於 2022-9-1 23:21 發表

人哋爭取緊加薪,呢班人走去免費執垃圾,究竟佢哋知唔知自己做緊乜嘢。
黃畜最興搞破壞

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-1 21:42 發表
唱咗咁耐都仲未有人餓死嘅
你講完好快成事!🤭

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-1 23:37 發表

弊在好多之前換晒英鎊呢最激嗰班就最傷
再唱

引用:
原帖由 acacac 於 2022-9-1 23:55 發表

再唱
佢哋之前話港幤會被廢換晒英鎊過英國了

跟住阿爺,有米食,有氣用。

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-9-1 19:34 發表
近日英國通貨膨脹嚴重,甚至創40年高位。蘇格蘭愛丁堡的清潔工早前亦發起罷工行動,要求加薪抗通脹,令當地在半個月的時間內變成垃圾城。移英港人YouTuber「Coco哥」日前就上載影片分享通脹慘況,不但食糧加價,電費和煤氣費的加幅更是令人咋舌……

英國通脹率40年來首次升至雙位數,2022年7月的CPI按年已飆升10.1%。《華爾街日報》報導就指出有專家預料這不會是通脹率頂峰,當地10月調整能源 ...
見衣條仆街曱甴嬉皮笑臉個樣,已經好想鍾佢

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-9-1 19:49 發表

無理由㗎喎
我老友 Eddie 好強調個個移英港人幾千萬 Cash 揸手、香港有幾層樓收租果隻。
就算媒氣費升 90000% 都無有怕

雖然我老友 Eddie 只係一個送餐佬
個仔只係一個倉務員
不過一定捱得過呢個冬天嘅
你聽條契弟點啦,其實佢仲喺香港住緊公屋咬緊老綜,自己有冇去過英國都成問題

引用:
近日英國通貨膨脹嚴重,甚至創40年高位。蘇格蘭愛丁堡的清潔工早前亦發起罷工行動,要求加薪抗通脹,令當地在半個月的時間內變成垃圾城。移英港人YouTuber「Coco哥」日前就上載影片分享通脹慘況,不但食糧加價,電費和煤氣費的加幅更是令人咋舌……

英國通脹率40年來首次升至雙位數,2022年7月的CPI按年已飆升10.1%。《華爾街日報》報導就指出有專家預料這不會是通脹率頂峰,當地10月調整能源 ...
燒柴?
要偷至有得燒!

引用:
原帖由 s336990 於 2022-9-1 22:03 發表

火水爐好慢熱,火力又唔均混
我細個咪用火水爐
阿媽煮一餐飯簡單幾味餸都成粒鐘,唔計預備時間喎
以前住村用火水爐一個唔小心好易燒左間屋。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-9-1 23:46 發表

歐豬已經開始炒柴,無錯,買遲啲都無啦
住樓關窗燒柴好易冚家富貴。🙈

引用:

之前比人老點移居英國班傻仔  而家笑到企係度!   報紙日日吹英國物價平地方舒適!吸引大量移民  而家先知原來比人老點去英國分擔風險  人吾理志必須付上代價   果然係必然定律!

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-1 21:42 發表
夠d 傻仔信中國會崩潰耐?

信足20年都未崩 仲越來越富貴 ,黃屍點算好呀

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-1 23:05 發表

唔做都唔怕仲有呢個幫到手
對曾在香港是一位高級白領階層絕大既恩賜

引用:
你條狗閪奴才柒頭看唔明

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]