• 瀏覽: 25,030
  • 回覆: 189
  • 追帖: 2
+8
本主題由 motivation 於 2022-9-1 23:44 移動
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-9-1 19:49 發表

無理由㗎喎
我老友 Eddie 好強調個個移英港人幾千萬 Cash 揸手、香港有幾層樓收租果隻。
就算媒氣費升 90000% 都無有怕

雖然我老友 Eddie 只係一個送餐佬
個仔只係一個倉務員
不過一定捱得過呢個冬天嘅
點解佢仲要日日上香討尋慰藉唔融入英國去英討

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-9-1 19:50 發表

咪係
仲有我老友 Eddie 話 5 鎊唔洗嘅 Fish & Chips
日日食都好有營養喎
仲有平價貨尾

唔怕唔怕,最重要有民主自由,係嗰邊洗廁所洗碗又洗得好滿足,香港就俾唔到呢種滿足感佢。

不要放棄自由

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-1 19:52 發表

有手足話佢係英國,送下外賣,只係一日做5~6個鐘,都輕輕鬆鬆月入五千幾英磅
唔做都唔怕仲有呢個幫到手

斬柴透火啦!

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-9-1 22:57 發表
我淨係知道呢,金毛獅王約翰遜話呢,英國人民仲要涯多幾個月囉!
幾個月之後會點?咪輪到個新首相重覆講話要繼續涯多幾個月囉!
無嘢嘅有錢比烏克爛就得

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-9-1 19:34 發表
近日英國通貨膨脹嚴重,甚至創40年高位。蘇格蘭愛丁堡的清潔工早前亦發起罷工行動,要求加薪抗通脹,令當地在半個月的時間內變成垃圾城。移英港人YouTuber「Coco哥」日前就上載影片分享通脹慘況,不但食糧加價,電費和煤氣費的加幅更是令人咋舌……

英國通脹率40年來首次升至雙位數,2022年7月的CPI按年已飆升10.1%。《華爾街日報》報導就指出有專家預料這不會是通脹率頂峰,當地10月調整能源 ...
英文大國食屎

個個賣左老豆老母間屋帶千萬過去 有排駛  點駛憂

算啦!呢d生活啱晒佢哋啦!喺香港生活太安逸食飽飯冇屎喎走去搞革命,依家去到英國咪可以從新學習下感受下生活囉~

BNO牙個個大L把錢,洗同佢地擔心!

引用:
原帖由 singsings 於 2022-9-1 23:04 發表
唔怕唔怕,最重要有民主自由,係嗰邊洗廁所洗碗又洗得好滿足,香港就俾唔到呢種滿足感佢。
同埋搵返做人嘅尊嚴喎

理得你通脹幾多%
關人撚事
總之唔好返來

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-9-1 19:55 發表

bnoer真係好大愛,仲幫手係街執垃圾
人哋爭取緊加薪,呢班人走去免費執垃圾,究竟佢哋知唔知自己做緊乜嘢。

引用:
原帖由 0987654 於 2022-9-1 23:17 發表

同埋搵返做人嘅尊嚴喎
原來去到人哋地方幫人哋洗碗幫人哋洗廁所就可以拿回尊嚴!噉千祈唔好返嚟喇!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]