• 瀏覽: 27,246
  • 回覆: 189
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 煩Q死 於 2022-9-2 08:31 發表

係囉.後巷垃圾桶任攞恨都恨唔到
此言差已, BNOer 入到後巷可能出唔返來.

英國人真係可憐蟲

引用:
原帖由 bondinhk 於 2022-9-2 10:38 發表

此言差已, BNOer 入到後巷可能出唔返來.
咁又係洋腸在後巷點捨得走

去踢英超,大L 把方法,再唔係唔 L 食飯,齋吸自由兇氣!

引用:
原帖由 煩Q死 於 2022-9-2 08:53 發表

有$緊係移去水紙低嘅地方做大爺啦!例如泰國印尼日日陽光與海灘
正常人邏輯  英國以發展地區  有咩資源都比白鬼立哂拉  重去英國托咩  ! 最搞笑架有d人重話為子女移民! 玩完自己  連仔女都玩埋!

引用:
原帖由 樹下靚雞翼 於 2022-9-2 09:57 發表

零下播 咁就得?
唔係可以點,學明日之後燒書咩!

BNOer話十萬八萬,當食餐飯,冇事嘅

引用:
原帖由 wzahovic 於 2022-9-2 09:21 發表

揸中國護照沒有特區護照但又有BNO?你係咪思覺失調。。如果淨係有中國護照,即係中國國民,去英國就係搞正常移民,唔係5+1啦,人地比開千幾萬,鍾意移去邊都得啦

好似啲BNOer仲未住滿六年,或準備申請時連自己係中國人,自己祖國係中國呢幾個字都唔敢講嘅,你話係黃定藍?😂
你嘅無知真係驚人,知唔知乜嘢叫做受養人 (dependent)?

成個家庭為單位申請,主申請人有BNO就得㗎喇,老婆仔女就算係大陸新移民都可以一齊去㗎。

乜BNO 係不正常移民?

你講投資移民?英國因國家安全考慮停咗成半年囉喎!

"26/08/2022 – 10:07香港移民潮持續,根據英國內政部最新公布,今年第二季有1.8萬名港人申請BNO(英國國民海外護照)簽證計畫赴英,較上季微跌7.2%;但同期共批准逾1.9萬份申請,較上季大增19%。這令計畫推出一年半以來,共有133207人獲批可以在英國居留五年後申請入籍,當中大部分是港人

計畫容許於1997年前獲英國發出BNO的港人申請進入英國,不再有工作和留英半年的限制,讓他們在當地居留五年後,申請永久居民身分。由本年10月開始,計畫將放寬,容許97年香港回歸後出生、因而沒有BNO身分的18歲或以上年輕人,在父母一方是BNO護照持有人的情況下,獨立申請BNO簽證。

英國BNO計畫今年首季較前大幅上升25%,第二季稍為回落,根據內政部在當地時間25日公布的最新數據,第二季收到18100份BNO申請,當中10600份由主申請人提出,其餘7500份屬受養人。同期,當局批出18587在英國境外地方提出的BNO簽證申請,在英國境內獲批的BNO簽證則有878人,合共19465人獲批。期內被拒的申請有96人,但當局未有透露拒簽原因。
根據官方數字統計,自2021年1月31日推出至今年6月,BNO簽證的申請總數為141500份,共批准133124份申請,批准率為94%

另據內政部公布,自BNO簽證計畫啟動以來,64%的獲批申請人是BNO和/或香港特區護照持有人,但七成七獲批受養人持有其他國家和/或香港以外國家護照,其中75%是中國護照持有人。

咪扮窮,BNOER個個係天之驕子,大L把錢!

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-9-1 19:34 發表
近日英國通貨膨脹嚴重,甚至創40年高位。蘇格蘭愛丁堡的清潔工早前亦發起罷工行動,要求加薪抗通脹,令當地在半個月的時間內變成垃圾城。移英港人YouTuber「Coco哥」日前就上載影片分享通脹慘況,不但食糧加價,電費和煤氣費的加幅更是令人咋舌……

英國通脹率40年來首次升至雙位數,2022年7月的CPI按年已飆升10.1%。《華爾街日報》報導就指出有專家預料這不會是通脹率頂峰,當地10月調整能源 ...
執垃圾果下先笑L死

引用:
原帖由 H叔 於 2022-9-2 07:08 發表

你問過lovexxx同乜春盲俠花滿樓未,呢兩隻曱甴都成日扮藍有隻頭像都係呢張藍絲帶
有隻仲改個用戶名"真中國" 人扮愛國添
曱甴最鍾意做埋呢D林子健式低B嘢

仲未見頂,佢哋可能集體去泰國。

引用:
原帖由 0987654 於 2022-9-1 23:15 發表
算啦!呢d生活啱晒佢哋啦!喺香港生活太安逸食飽飯冇屎喎走去搞革命,依家去到英國咪可以從新學習下感受下生活囉~
咪由得佢地囉 唔食過屎點知飯好食

英國通脹 GO GO GO

民主自由勝萬金