• 瀏覽: 24,242
  • 回覆: 168
  • 追帖: 1
+3
英國「不滿之夏」不斷蔓延,最近蘇格蘭首府愛丁堡的清潔工發起罷工,令街頭垃圾堆積如山,引發衞生問題。有當地人自發至街頭清理垃圾,當中更包括移居愛丁堡的港人家庭。然而,當日香港發生黑暴運動時,又唔見你幫手清理路障,有香港網民揶揄「呢啲咪『港一套,做一套』囉。在香港提倡一套抗爭,在外地需要份工作便阻止當地人抗爭」,亦有人一針見血地指「當日上水火車站個阿伯(羅伯)就係清理路面,然後比磚頭掟死」。

2019年 香港人清除路障,圍欄,就被班黑暴打到頭破血流....
羅伯都係咁死!

新聞來源連結:

https://www.dotdotnews.com/a/202 ... b0adad9d56fefe.html

呢班正垃圾過到英國成隻狗咁

針唔拮到肉唔知痛

我一早話呢班人會搶本地人飯碗 小心比本地人用渠蓋車你個頭

清路障?立即私了!

都話曱甴黃人奴性重,在香港就支持人哋罷工,仲要製造垃圾,去到就反人罷工,幫人執垃圾。

引用:
原帖由 樹上忠心的水果 於 2022-9-1 15:06 發表
英國「不滿之夏」不斷蔓延,最近蘇格蘭首府愛丁堡的清潔工發起罷工,令街頭垃圾堆積如山,引發衞生問題。有當地人自發至街頭清理垃圾,當中更包括移居愛丁堡的港人家庭。然而,當日香港發生黑暴運動時,又唔見你幫手清理路障,有香港網民揶揄「呢啲咪『港一套,做一套』囉。在香港提倡一套抗爭,在外地需要份工作便阻止當地人抗爭」,亦有人一針見血地指「當日上水火車站個阿伯(羅伯)就係清理路面,然後比磚頭掟死」。

[im ...
世界變了, 黃屍竟然會執垃圾 黑暴期間就倒垃圾, 佢都有今日

屌佢地罷工玩野我明,但執垃圾都好屌???
而家D人真係乜都可以嘈一餐
唔怪得大陸都咁多垃圾係地下啦,原來係幫緊D環衛工人
咁既藉口都諗得出??

垃圾執垃圾

引用:
原帖由 樹上忠心的水果 於 2022-9-1 15:06 發表

[im ...
BNO曱甴為聞煮仲唔出來私了個清路障的

附件

images (21).jpeg(14.45 KB)

images (21).jpeg

黃傻

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-1 15:17 發表
呢班正垃圾過到英國成隻狗咁
佢哋都係奴隸啫!
見到主子亂丟垃圾, 自然要幫主子執手尾啦!

係英國 隋地執垃圾 係會被罰收告票 人哋大三擺 你係到搞搞震

黃L雙重標準,去到邊度都黑人憎!

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-9-1 15:32 發表
係英國 隋地執垃圾 係會被罰收告票 人哋大三擺 你係到搞搞震
遲早比英國班清潔工私了班BNOer

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]