• 瀏覽: 3,637
  • 回覆: 18
日前確診新冠肺炎的日本首相岸田文雄,今(31日)解除隔離,他上午召開記者會,針對防疫及前首相安倍晉三國葬等事宜發表談話。他在記者會上宣布放寬入境管制,將重新開放非旅行團外國遊客入境,實施日期則尚未公布。

日本躺平了。

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11248037-日本重新開放非旅行團外國遊客入境-每日入境人數

日本也只能向錢屈服

去日本共存

一到就中肺炎,邊個會去?

佢自己得輕症!!!覺得無嘢就當全世界都同佢一樣!!!慘著老幼果班!!!

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-8-31 13:24 發表
一到就中肺炎,邊個會去?
已經躺平的國家的市民會去。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-8-31 13:22 發表
日本也只能向錢屈服
香港堅持動態清零,佢絕向金錢屈服。

日本D官醒我哋的幾多 我哋果D唔知赤貧比死更難受

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-31 13:20 發表
日前確診新冠肺炎的日本首相岸田文雄,今(31日)解除隔離,他上午召開記者會,針對防疫及前首相安倍晉三國葬等事宜發表談話。他在記者會上宣布放寬入境管制,將重新開放非旅行團外國遊客入境,實施日期則尚未公布。

唔咁做都無用, 日笨經濟咁差, 疫情前都係靠旅遊撐住, 仲要好多都係唻自中國大陸既遊客, 疫情令日笨損失比其國地方大

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-8-31 13:30 發表
佢自己得輕症!!!覺得無嘢就當全世界都同佢一樣!!!慘著老幼果班!!!
美國、英國咪又係,總統、首相、皇室中完康復,就躺平了。

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-31 13:39 發表
日本D官醒我哋的幾多 我哋果D唔知赤貧比死更難受
清老弱…以前抬d老人上山等死依家等佢哋中新冠病毒現代版楢山節孝

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-31 13:43 發表

清老弱…以前抬d老人上山等死依家等佢哋中新冠病毒現代版楢山節孝
冇錢供樓還貸⋯銀行封你樓 收數佬滋擾⋯仲多人睇

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-31 13:46 發表

冇錢供樓還貸⋯銀行封你樓 收數佬滋擾⋯仲多人睇
peter仔又話好多錢嘅做乜仲要供樓

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-8-31 13:22 發表
日本也只能向錢屈服
呢個世界,得中國同北韓最有骨氣!

引用:
原帖由 ingredient 於 2022-8-31 13:50 發表

呢個世界,得中國同北韓最有骨氣!
香港都只係扯衫尾跟著祖國。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]