• 瀏覽: 27,325
  • 回覆: 126
+3
日本首相岸田文雄8月31日表示,9月7日開始將每日入境人數上限提高至5萬人,並會進一步放寬入境限制,重新開放外國非旅行團入境。8月21日感染新型冠

香港人終於可以返鄉下啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/809751?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

日本經濟頂唔順又無平價油要錢唔要國民命情願比300億美元非洲討好契哥美國都唔幫國民

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-31 11:07 發表
日本經濟頂唔順又無平價油要錢唔要國民命情願比300億美元非洲討好契哥美國都唔幫國民
之前出錢金援非洲 明顯係幫美國做野
做狗做到日本咁樣 真係可憐

撈偏跟大佬 至少都會有著數 有錢灑落黎
但日本跟大佬 就要自己貼錢幫手做野
仲要打爛自己飯碗去幫大佬做勢

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-31 11:07 發表
保護費嚟嘅

哈日族仲唔拿拿林準備

睇唻日笨好唔惦, 近來頻爆疫仲反而開放入境

直頭唔掂,日笨食品都就黎大幅加價

呢D就叫做有本事,有底氣囉。不像某國家,一味封關封城,仲話自主研發葯物可治新冠。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-8-31 10:59 發表
日本首相岸田文雄8月31日表示,9月7日開始將每日入境人數上限提高至5萬人,並會進一步放寬入境限制,重新開放外國非旅行團入境。8月21日感染新型冠

香港人終於可以返鄉下啦:s ...
想知去日本旅行期間的確診數字

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2022-8-31 11:32 發表
呢D就叫做有本事,有底氣囉。不像某國家,一味封關封城,仲話自主研發葯物可治新冠。
真心笑咗出嚟,你成功了...........

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-31 11:25 發表
睇唻日笨好唔惦, 近來頻爆疫仲反而開放入境
全世界都已經對外開放,再唔開放遲早被取代

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-8-31 10:59 發表

反正死嘅都係日本權貴眼中嘅低端人口

引用:

作為一個病毒中轉站、方便美國輸入、再輸出到世界角落、日本會相當不錯😌

之前開放咗,但都無足夠旅客?

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-8-31 12:13 發表

全世界都已經對外開放,再唔開放遲早被取代
認同~  

香港重一味自封,好多人手停口停, 最慘係無得揀....畀D 抗疫政策玩死自己份工。

新加坡 係好例子~ 應會搵反好多外匯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]