• 瀏覽: 32,309
  • 回覆: 160
  • 追帖: 1
+2
嗱嗱聲養返件男模先啦。。不過打佢工都好惡頂

男人中會分給女,女人中唔會分給男

3千3百幾萬港紙,話多唔多而且還要續個月攞,計落都只是一個中層管理的收入,咁都要玩飛條麻甩佬!

引用:
原帖由 鳳凰嫣韵444 於 2022-8-29 16:55 發表

邊個不視錢財如命? 你日日都用生命去返工換啲錢返來。
就此事件上,個男嘅係咪無咗女嘅獎金就不能生存呢,重點就在這裏了

即係男嘅覬覦女嘅獎金而不忿被飛,根本佢就無需要女嘅獎金才可過活,人家都走咗,有乜計呢,唯有揾過個囉

所以男士們真的不要對女方過份付出犧牲

條女冇良心  

其實個女友人係同金錢談戀愛!

點都咬少少先心息

係咪可以打官司攞返??

睇張相張票有兩個人名,當時真係三方同意,
一人一半咁喎~~~

有力証據吖

⋯⋯

贈男的:塞翁失馬,焉知非福。
贈女的:匹夫無罪,懷璧其罪。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-29 17:27 發表

就此事件上,個男嘅係咪無咗女嘅獎金就不能生存呢,重點就在這裏了

即係男嘅覬覦女嘅獎金而不忿被飛,根本佢就無需要女嘅獎金才可過活,人家都走咗,有乜計呢,唯有揾過個囉
噉你戶口畀曬啲錢我,你都係一樣生存到。
你個個月無咗2/3人工都係生存到,食粥之嘛。
當呢種事情發生係你自己身上又得唔得先?

預咗啦!

百九痴英男,同條女同居原來要收房租架??人哋用自己錢買中獎原來要老馮分俾你架??

引用:
原帖由 鳳凰嫣韵444 於 2022-8-29 17:48 發表

噉你戶口畀曬啲錢我,你都係一樣生存到。
你個個月無咗2/3人工都係生存到,食粥之嘛。
當呢種事情發生係你自己身上又得唔得先?
你嘅比喻與這個個案不同,若果啲錢係個男嘅,咁就即係個女嘅夾帶私逃,男嘅追究到底都好合理,依家中獎嘅係個女嘅,男嘅有乜好講,如果事件發生在我身上,唯有認命囉,有乜計

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]