• 瀏覽: 32,301
  • 回覆: 160
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 marco.jai 於 2022-8-29 03:13 PM 發表

呢個制度好有問題, 例如同好多個同事一齊夾份, 咁中咗咪好麻煩?! 分幾十年入落其中一個戶口?!
你係當地人就唔會同同事夾份買啦…

完全合理,即閃!

引用:
原帖由 maomao_mc 於 2022-8-29 14:22 發表
1張中獎彩券,就看出了女友的真面目!英國一對情侶因財反目、39歲的史帝文斯(Kirk Stevens)及40歲霍伊爾(Laura Hoyle)去年3月幸運中了360萬英鎊(約3343萬港元)頭獎,惟史帝文斯近日向傳媒稱,女友已「甩」了他,而且由於彩券是用霍伊爾帳戶購買,因此獎金按照規定屬於霍伊爾,而她亦沒有再分獎金給他。

39歲的史帝文斯(Kirk ...
你冇夾份唔分俾你正常啫

引用:
原帖由 marco.jai 於 2022-8-29 15:13 發表

呢個制度好有問題, 例如同好多個同事一齊夾份, 咁中咗咪好麻煩?! 分幾十年入落其中一個戶口?!
在香港夾份買,要有photocopy;以前有案例,夾份買中咗唔認賬,原告有六合彩票影印本勝訴

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-29 14:35 發表
買彩票梗係自己買啦,on 9 佬
但彩票係條女買

西人最高尚,我睇咁耐智將文宣都未聽過西人係咁衰既

明顯買的本屬女方

富貴G了

女方話中獎會改變你人生,無錯呵

哩D case其實可以報警.
買獎劵時話明夾, 之後自己獨吞. 哩個係非法侵占財產黎.

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-8-29 15:58 發表
哩D case其實可以報警.
買獎劵時話明夾, 之後自己獨吞. 哩個係非法侵占財產黎.
有冇出過錢先

引用:
原帖由 股神一號 於 2022-8-29 15:48 發表

在香港夾份買,要有photocopy;以前有案例,夾份買中咗唔認賬,原告有六合彩票影印本勝訴
thank you

一早 Take Out 全部就唔會咁

引用:
原帖由 maomao_mc 於 2022-8-29 14:22 發表
1張中獎彩券,就看出了女友的真面目!英國一對情侶因財反目、39歲的史帝文斯(Kirk Stevens)及40歲霍伊爾(Laura Hoyle)去年3月幸運中了360萬英鎊(約3343萬港元)頭獎,惟史帝文斯近日向傳媒稱,女友已「甩」了他,而且由於彩券是用霍伊爾帳戶購買,因此獎金按照規定屬於霍伊爾,而她亦沒有再分獎金給他。

39歲的史帝文斯(Kirk ...
英國人體現了高尚的情操,金錢是萬惡的,不想另一半受到毒害,英國人會否太大愛了?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-29 14:35 發表
買彩票梗係自己買啦,on 9 佬
錢就條女出 奬就想對分?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]