• 瀏覽: 5,114
  • 回覆: 15
英國皇家海軍航空母艦威爾斯親王號上周六(27日)從樸茨茅斯出港,原定前往美國執行為期4個月的任務。惟航母出港後一日便拋錨,目前停泊在懷特島附近,完成維修才可啟航。

威爾斯親王號今次出港原定停靠加拿大哈利法克斯、美國紐約、加勒比地區,與美加部隊聯合演練。皇家海軍發言人指,威爾斯親王號停泊懷特島附近的英國南部海岸演練區域,軍方正調查航母的機械問題。軍方已派潛水員到水下檢視情況,發現螺旋槳軸受損。

威爾斯親王號於2017年下水,是航母伊利沙伯女王號的姊妹艦,排水量6.5萬噸,是英國最大型軍艦,今年1月起成為北約反速應變部隊旗艦。它過去多次故障,頭兩年部署只有90日能執勤,2020年因機房入水導致電子設備受損,滯留樸茨茅斯港口。

沉淪中嘅小陰蒂角又出嚟獻醜!

航母威爾斯親王號出港即拋錨 螺旋槳軸受損
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220829/bkn-20220829110249415-0829_00992_001.html

在位求穩,  在野求亂 !
情況令人震驚

引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-29 11:48 發表
英國皇家海軍航空母艦威爾斯親王號上周六(27日)從樸茨茅斯出港,原定前往美國執行為期4個月的任務。惟航母出港後一日便拋錨,目前停泊在懷特島附近,完成維修才可啟航。

威爾斯親王號今次出港原定停靠加拿大哈利法克斯、美國紐約、加勒比地區,與美加部隊聯合演練。皇家海軍發言人指,威爾斯親王號停泊懷特島附近的英國南部海岸演練區域,軍方正調查航母的機械問題。軍方已派潛水員到水下檢視情況,發現螺旋槳軸受損。

...
今時今日嘅英國海軍真係一個大笑話

我老友 Eddie 仲話英國海軍震攝解放軍,原來係咁震攝法。

BNOer啲黑氣,勁到你唔信。

揾籍口唔去亞太區?

引用:
原帖由 小強基金 於 2022-8-29 12:16 發表
揾籍口唔去亞太區?
咁既藉口會唔會樣衰左d

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-8-29 13:33 發表

咁既藉口會唔會樣衰左d
樣衰都無辦法,大佬叫佢劈友,劈個大佬自己都唔敢劈嘅猛人,梗係詐肚痛啦~

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2022-8-30 13:00 發表

樣衰都無辦法,大佬叫佢劈友,劈個大佬自己都唔敢劈嘅猛人,梗係詐肚痛啦~
可能又要聽大佬話,但係其實唔想出動,唯有咁樣做下樣交代下

英國已經沒落,最慘是英國人不能接受這個事實,還要苦苦支撐扮強大,可憐

引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-29 11:48 發表

...
陰國親王已經死L咗,隻航母改錯名!

其實,英軍倒賣氣油, 自己袋, 咪話壞船!

英國貨冇樣產品係好野笑死人

外國fb有個鬼佬話:應該叫卡米拉過來。只有佢可以叫得郁王子

又出來示弱

真係唔夠西方玩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]