• 瀏覽: 2,107
  • 回覆: 11
第5波新冠肺炎疫情復熾。醫院管理局總行政經理(綜合臨床服務)李立業公布,本港今日(26日)再多7名患者離世,全部均是男性...

大部分冇打針都會死呀一唔知做乜

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0826_00822_001.html

今日7835確疹, 輸入個案仲係三位數, 一改3+4同比的黃碼人周圍走, 確疹數字即刻標升。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-8-26 05:21 PM 發表
今日7835確疹, 輸入個案仲係三位數, 一改3+4同比的黃碼人周圍走, 確疹數字即刻標升。
琴日打風小左人去做檢測,數字跌好正常

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-8-26 17:21 發表
開放架啦,幾多人中招都阻唔到佢要開放
自己做好防疫算吧

今個冬天應該幾大鑊

再多7名新冠患者離世 3人已接種3針疫苗

引用:
原帖由 123火車頭 於 2022-8-26 17:23 發表

琴日打風小左人去做檢測,數字跌好正常
跌極都仲係七千幾, 過九千不是夢。

rip

一日未有口服預抗病毒藥品,情況不要太樂觀

引用:
原帖由 V型電磁俠 於 2022-8-26 17:14 發表
第5波新冠肺炎疫情復熾。醫院管理局總行政經理(綜合臨床服務)李立業公布,本港今日(26日)再多7名患者離世,全部均是男性...

大部分冇打針都會死呀一唔 ...
尼啲就係政府嘅語言藝術
七個人四人未接種三針
即係七個都有打針,只係無話其他四個唔知打咗一針定兩針
如果係無打過針?
會雞乸咁大個字話"其中x人未曾接種"
睇多兩日,跟埋個人細節,你就識睇
換句話講,無打針嘅今日一個都無死
不過而家都進步咗,有啲多長期病痛嘅最後會寫死亡"相信與新冠無關"
但因為死時CT值低,都會入埋新冠死人數
所以政府內部其實有分類所謂 DWC (Die with Covid 帶病毒而死) 同
DOC (Die of Covid 因新冠而死)
以前從來都只係一個大數交待,反正你唔會知

阿彌陀佛

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]