• 瀏覽: 33,820
  • 回覆: 261
  • 追帖: 3
+16
像烏克蘭,打代理人戰爭,變成廢墟。。。選擇戰爭,台灣人,應該死咁一半。🙊

高舉習近平新時代中國特色社會主義思想偉大旗幟解放台灣
弘揚習近平新時代中國特色社會主義思想偉大精神統一祖國

玩過軍演後,台軍防守已經露底

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-8-26 08:07 發表
像烏克蘭,打代理人戰爭,變成廢墟。。。選擇戰爭,台灣人,應該死咁一半。🙊
男人死一半
女人少一半

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-8-25 22:00 發表
8月4日至7日,解放軍在台灣周邊六個區域進行「鎖島演習」

8月10日,中國國務院台灣事務辦公室 ...
由我出世。。。倒數到我就來退休了, 我想同人生一樣,由生倒數到死。。。哈哈哈
打仗就是打

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-25 22:11 發表
https://youtu.be/mVYNZUm790w

本是同根生,相煎何太急
清除日雜

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-25 22:13 發表
好話說盡,就是血染黃土之時…
烏克蘭的猶太戲子做成烏克蘭滅亡

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-25 23:17 發表

開打一個月內,估計最少300萬台人出走對岸福建。這將是中央極難處理情況,只能在台島劃分非戰區強力管控,所以武統必須速戰,第一波就要全殲台軍
話香港二百萬人上街.

黎智英,現在在那裡?

Mark Simon呢?

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-25 22:11 發表
https://youtu.be/mVYNZUm790w

本是同根生,相煎何太急
要打,其實要蔡政府怕, 好易, 只要中國人民, 肯義務役,即係當兵無錢, 為期五年, 戰死拿兩千安家費, 打仗就係打錢, 大陸要打登陸戰, 係100公里既海, ,然後打山地戰, 我想一百萬士兵, 由集結到攻島, 用半年時間, 一個士兵一個月要拿五千, 一個月500億, 食宿,軍火未計,計埋, 只是集結條數, 都要最少6000億。

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-8-25 23:01 發表
唔計吹水,武統機會細過肥仔金統一韓國
的確無咩必要武統,大把方法玩呆灣

好心就快啲打啦!駛嘜咁好心提醒蔡英文

引用:
原帖由 lmichael 於 2022-8-26 08:25 發表

要打,其實要蔡政府怕, 好易, 只要中國人民, 肯義務役,即係當兵無錢, 為期五年, 戰死拿兩千安家費, 打仗就係打錢, 大陸要打登陸戰, 係100公里既海, ,然後打山地戰, 我想一百萬士兵, 由集結到攻島, 用半年時間, 一個士兵一個月要拿五千, 一個月500億, 食宿,軍火未計,計埋, 只是集結條數, 都要最少6000億。
不如你講嚇死一個美軍要賠償幾多錢好過啦🤔

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-8-25 22:00 發表
8月4日至7日,解放軍在台灣周邊六個區域進行「鎖島演習」

8月10日,中國國務院台灣事務辦公室 ...
真的需要武統嗎?學普京話齋,收呆灣皮,經濟一辨便可以,圍呆灣是話比人聽尾腳佬在你有事時是有咁遠走咁遠,賣癈舊武器,賣口乖就有,重點是cash。
打仗是下下之策,中國人怎會跟尾腳佬指揮棒起舞,今次把聯絡電話關上已經告訴尾腳佬,準備好同你開拖,所以移動棺材列根號唔敢行中綫過境耀武揚郤反方向走了。文章中的想法是作者自己諗出嚟。

引用:
原帖由 何水 於 2022-8-26 08:37 發表

真的需要武統嗎?學普京話齋,收呆灣皮,經濟一辨便可以,圍呆灣是話比人聽尾腳佬在你有事時是有咁遠走咁遠,賣癈舊武器,賣口乖就有,重點是cash。
打仗是下下之策,中國人怎會跟尾腳佬指揮棒起舞,今次把聯絡電話關上已經告訴尾腳佬,準備好同你開拖,所以移動棺材列根號唔敢行中綫過境耀武揚郤反方向走了。文章中的想法是作者自己諗出嚟。
認同

引用:
原帖由 andrewrabbit 於 2022-8-26 00:07 發表
其實 等幾年 換屆,
民進黨 下屆應該選唔到
唔好睇少呆灣人俾人洗腦嘅程度

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]