• 瀏覽: 33,753
  • 回覆: 261
  • 追帖: 3
+16
引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2022-8-25 23:48 發表

老解斬首行動時要將所有1450全部炸死咪比佢哋搞搞震
1450冇錢收就自然會做嘅啦

不相信中國主動武統

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-8-25 22:00 發表
8月4日至7日,解放軍在台灣周邊六個區域進行「鎖島演習」

8月10日,中國國務院台灣事務辦公室 ...
當得到全體華人過半有民意授權,中國就有武統基礎。至於西方什麼睇法可以一概不理,咱家事壓根子不關其他國家的事。

反而可以咁講,不武統台灣,留給中共的日子不多了,我不是講反話亦不是講笑話。事實中共經過幾十年改革開放,在美國和平演變下,軍心民心都變了,幾多人移民了去美國或者根本就已經移民了去美國,今代中共領導人退休後,誰知下代中共領導人又會是哪個樣,還會堅持國家統一嗎?今代中共領導人等待和平統一台灣,美國及台獨分子也在等待成功和平演變中國,拖下去對誰方有利好難說,還是趕快武統台灣吧,而且不再要一國兩制,就是要西藏化。

又玩嘴炮

引用:
原帖由 67中國 於 2022-8-25 22:54 發表
講左幾十年啦,真係信你至奇
如果真係會去做 應該會出其不避

明年第一步

係打就快,最怕大陸廢up

希望我有生之年可以見到統一台灣,我絕對支持統一,中國要爭取時間部署

中國強大小台灣自然像小狗一樣!

不打自招!

睇標題我唔信架
但lap下睇睇內文話中國並唔係因佩落西訪臺才軍演,並舉出睇嚟可信嘅證明
咁我都放心啲
被對方咁樣“控制”,通常無好結果
但如果做事係基於自身情況決定,就離極有個譜

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-25 23:17 發表

開打一個月內,估計最少300萬台人出走對岸福建。這將是中央極難處理情況,只能在台島劃分非戰區強力管控,所以武統必須速戰,第一波就要全殲台軍
圍呆灣夠啦!大陸沿岸東風侍候,水空兩路進駐,仲駛打閪咩!之後美狗隔住10000公里吠制裁,統一兩年後中美歐繼續做生意,十年後中國核動力航母下水,東風10000支,美狗繼續吠要壓制中國,中國繼續月球慢步,軍事,科技,國力繼續提升。

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2022-8-25 23:51 發表

總會有狼來了的一日希望到時你身在台灣享受老解的炮火
現在唔係吹緊 打就中左美國嘅計謀咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]