• 瀏覽: 33,793
  • 回覆: 261
  • 追帖: 3
+16
引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-25 23:54 發表

習馬會15年尾,和平統一最後一絲希望在16年中尾南海對峙已劃上句號。
重有希望和平解放,就睇呆灣人會唔會覺醒,2024 搵個和統代表上塲!

而家大陸完全唔理台灣講乜,只睇佢哋做啲乜!

蔡英文已是台灣人的棄婦!!!注定民進黨在今年尾的九合一選舉必將大敗!!!2024的選舉亦必將大敗!!!腦袋及精神有問題的人如同過街老鼠!!!人人喊打喊殺!!! 不好好檢討自身問題!!!還不斷將問題向外推缷!!!全世界都犯錯!!!就是你蔡英文沒問題!!!這樣的人死有餘辜!!!抵死!!!

其實 等幾年 換屆,
民進黨 下屆應該選唔到

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-8-25 22:00 發表
8月4日至7日,解放軍在台灣周邊六個區域進行「鎖島演習」

8月10日,中國國務院台灣事務辦公室 ...
美國都迫台積電take side:台灣佛跳牆……澤連司基話有叄戰可能唔係空口講白話。

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2022-8-25 23:59 發表

重有希望和平解放,就睇呆灣人會唔會覺醒,2024 搵個和統代表上塲!

而家大陸完全唔理台灣講乜,只睇佢哋做啲乜!
武統機制已啟動,不是說停就停

根本上圍起哂,水雷都掃咗,仲打乜鬼!

引用:
原帖由 ttkwan 於 2022-8-26 00:08 發表

美國都迫台積電take side:台灣佛跳牆……澤連司基話有叄戰可能唔係空口講白話。
阿司基都被打緊?烏仔保得到都奇,仲參戰?台積電個老闆都話,去美國根本冇優勢!

台灣民主選舉玩弄仇恨政治玩弄了三十幾年,騎虎難下,終於出事。

噏咗七十三年冇統

引用:
原帖由 狄克 於 2022-8-25 22:29 發表
台灣咁細應該唔使似烏克蘭咁玩咁耐
比烏克蘭快,
圍島封島, 沒他國補給已是最大優勢.

好high呀受不了頂不住要射啦

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-26 00:09 發表

武統機制已啟動,不是說停就停
中共冇老尾咁虛偽!亦都冇日笨咁儍,可以唔用武力就最好唔用!

中共建國後,所以戰事都係見好就收!台灣人有烏克蘭做前車都唔醒覺,怪得誰?

引用:
原帖由 後天平平達人 於 2022-8-26 00:26 發表

阿司基都被打緊?烏仔保得到都奇,仲參戰?台積電個老闆都話,去美國根本冇優勢!
台積電係美國支探熱針……惟有寫對戰爭深表遺憾。

烏軍火砲都要靠人捌杆打不著美軍:軍頭就冇研究。

2025-2027 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]