• 瀏覽: 4,641
  • 回覆: 36
隨著強烈熱帶風暴馬鞍遠離香港,天文台上午9時20分改發三號強風信號,不少打工仔都趕在落波後兩小時內回到工作崗位,令平日的早上上班繁忙時

北角站係轉車站, 好多人喺將軍澳出嚟去中環、灣仔返工。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1867157/即時-港聞-風球馬鞍-落波後人逼人-港鐵轉車人潮塞爆北角站

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-8-25 12:22 發表
隨著強烈熱帶風暴馬鞍遠離香港,天文台上午9時20分改發三號強風信號,不少打工仔都趕在落波後兩小時內回到工作崗位,令平日的早上上班繁忙時

日日都係咁架啦,爲吊而吊,唔影埋金鐘?

唔係話落波後兩粒鐘, 先至要report duty咩?兩粒鐘夠時間準備啦, 洗乜逼埋一起?!

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-8-25 12:22 發表

嘩,幾點既事?我11點北角站冇乜人直上車,好彩

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-8-25 12:23 發表

你發緊夢果時就日日都係咁

香港人真係好鍾意返工,唯一訴求

好多維穩版右係KK 園開工,唔洗交通工具
好羨慕

落波後巴士都難搭, 架架都full, 等了個幾鐘最終選搭港鐵 

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-25 12:28 發表
香港人真係好鍾意返工,唯一訴求
咪係 乜嘢大三罷 阻人返工尤如殺人父母 香港人返工大過天

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-8-25 12:31 發表
落波後巴士都難搭, 架架都full, 等了個幾鐘最終選搭港鐵 
所以有2小時緩衝,我覺得O既

上午搭鐵路返office都無特別迫,唔錯

限聚呢 規什麼範有目共睹

落波前小小出門就唔會咁迫啦!呢班人係到要磨到落晒波先返工。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-8-25 12:25 發表
唔係話落波後兩粒鐘, 先至要report duty咩?兩粒鐘夠時間準備啦, 洗乜逼埋一起?!
2粒鐘都返唔到去果d,自己一早打左電話證明了,使響度嘈。

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-8-25 12:23 發表

日你老美,平時五分鐘,今日半小時呀,唔識中文?

平時都係咁架啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]