• 瀏覽: 48,717
  • 回覆: 321
  • 追帖: 1
+9
根本好多人都冇上報 五洗食飯咩, 市面每日應該10000以上

會收緊限聚令我安心D, 但是老人院舍的問題卻係另一回事,  唔好又搞到屍疊屍

刀就9月,咁耐刀未有Omicron疫苗💉💉💉💉

實過萬啦,個個正常生活

口罩令兩年有多都未完善到,嗰一萬宗就想拎出嚟恐嚇?慳啲啦

引用:
原帖由 狗會好很狗 於 2022/8/25 11:16 發表
4,5千時都要,D人食飽野又唔帶返口罩先傾計睇手機睇報紙,除口罩在行人路跑步,食煙,淋病話港人會自律,DKLM啦
港人會自律?唔好咁天真

李特首同盧局長負全責

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2022-8-25 11:01 發表
其實呢家好多已經中過既人既心態係,再中都冇所謂
問題系,我沒中過呢

9月開學改用網課會好小小

過萬是遲早的事

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2022-8-25 11:53 發表

一個衰過一個
呢個直情唔理
扮都費事
李特首同盧局長要負全責。為死去的香港人

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2022-8-25 12:33 發表

梗係最大果個負責

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2022-8-25 12:33 發表

係噃,自從6千宗以上之後,盧局長冇出來講過嘢噃。

引用:
原帖由 洗碗機 於 25-8-2022 12:17 發表

睇外圍數據 確診數字系上升,但係真系因為新冠而住院 人數比2,3月少好多,甚至附 系去返 疫情前 比率
因為多數人打左針, 已經唔驚奶蕉

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-8-25 10:48 發表
本港單日新冠肺炎確診數字再創近期新高,達7,800宗,當局認為目前升勢與變異病毒株Omicron BA.5有關,料單日個案將破萬,又透露社交距離措施不排除收緊。衛生防護中心傳染病處主任張竹君呼籲,市民短期內應「忍一忍」避免聚會,但明白市民有抗疫疲勞,若要參加就應做好防疫,「係咪我講咗唔參加你就唔參加呢?」

昨單日

...
我忍左3年,你老味就不斷放外人留學生返嚟播毒,點解我要為咗佢哋唔忍?你話個理由我知!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]