• 瀏覽: 48,706
  • 回覆: 321
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 狗會好很狗 於 2022-8-25 11:16 發表
4,5千時都要,D人食飽野又唔帶返口罩先傾計睇手機睇報紙,除口罩在行人路跑步,食煙,淋病話港人會自律,DKLM啦
一日未起身都唔會帶返

冇人會睬你喇 , 酒樓食肆餐廳人來人往 , 打邊爐 等位等成個鐘 , 政府擺明都係躺平擴疫 , 由中央精心挑選 建制派 管治香港零舍唔同 👍

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 25-8-2022 10:48 發表
本港單日新冠肺炎確診數字再創近期新高,達7,800宗,當局認為目前升勢與變異病毒株Omicron BA.5有關,料單日個案將破萬,又透露社交距離措施不排除收緊。衛生防護中心傳染病處主任張竹君呼籲,市民短期內應「忍一忍」避免聚會,但明白市民有抗疫疲勞,若要參加就應做好防疫,「係咪我講咗唔參加你就唔參加呢?」

昨單日

...
要控制到有序感染,唔能夠再1鑊過奶幾萬人,咁樣又會拖死醫療

引用:
原帖由 kapan609 於 2022-8-25 11:23 發表

係出面吾戴口罩要罰款,我現在食早餐吾洗戴,大把人同我唔帶罩享受餐廳裡面呢自由。
合理 , 不嬲入餐廳第一件事坐低 , 見到檯面有水嘅話 , 第一件事 梗係除低口罩啦 , 終於舒服曬👍

簡直係痴9線,比卡超就想開放,張醫生就想收緊,老盧就聲都唔聲,市民俾你哋玩死!
張醫生,你老闆要開放呀,唔好阻佢叫人去感染啦,香港一些共存L想三個月中一次架!

好心醫管局就應該跟國家標準,7+4隔離政策啦!

日日幾千都預左會收緊

收緊,我愛清零。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-25 10:57 發表

喺咁既環境為香港市民迎難而上,衷心多謝

不過可以既話都係請林鄭返黎坐鎮領軍抗疫好
一個衰過一個
呢個直情唔理
扮都費事

無了期的收緊又放鬆,有什麼用????

收緊硬,個個已正常社交

阿爺要清零,有得鬆咩

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-8-25 11:36 發表
簡直係痴9線,比卡超就想開放,張醫生就想收緊,老盧就聲都唔聲,市民俾你哋玩死!
張醫生,你老闆要開放呀,唔好阻佢叫人去感染啦,香港一些共存L想三個月中一次架!
所以我成日話, 政府而家根本就係精神分裂, 果頭就話收緊社交距離措施, 呢頭就不停放寬比商家佬, 黃碼都可以周圍去, 咁有乜辦法唔多確疹? 小市民幾努力都係冇用。

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-8-25 10:48 發表
本港單日新冠肺炎確診數字再創近期新高,達7,800宗,當局認為目前升勢與變異病毒株Omicron BA.5有關,料單日個案將破萬,又透露社交距離措施不排除收緊。衛生防護中心傳染病處主任張竹君呼籲,市民短期內應「忍一忍」避免聚會,但明白市民有抗疫疲勞,若要參加就應做好防疫,「係咪我講咗唔參加你就唔參加呢?」

昨單日

...
系咪要學大陸,禁足封城,日日排隊驗核酸,限時超市買賣,將人口調來調去,去各卅省市方艙?分分所有費用自付喎

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-8-25 11:34 發表

要控制到有序感染,唔能夠再1鑊過奶幾萬人,咁樣又會拖死醫療
睇外圍數據 確診數字系上升,但係真系因為新冠而住院 人數比2,3月少好多,甚至附 系去返 疫情前 比率

依家先收?早 3000 宗已經要,依家死硬,週街都係無得救了,只等待爆發!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]