• 瀏覽: 14,769
  • 回覆: 12
+3
引用:
原帖由 a_drew 於 2022-8-26 12:53 發表
海軍戰鬥機唔一定要上艦
無錯唔一定要上艦, 可以在近岸/南海島嶼起飛支援海上艦隊, 不過數量上未必有太多, 要睇筆直是否可容納

引用:
原帖由 棧道 於 2022-8-26 18:33 發表
有運20奶媽,J20暫時不用上艦
有運20奶媽?

引用:
原帖由 心很想 於 2022-8-26 18:40 發表

有運20奶媽?
運20是運輸機, 903是航母奶媽

引用:
原帖由 棧道 於 2022-8-27 00:19 發表

出了加油機了
因為加油機暫時數量很小, 海軍是否能編配運20, 可能要等渦扇-20測試後, 正常生產渦扇-20唔用俄制D-30, 運20B數量就會增加.

引用:
原帖由 棧道 於 2022-8-27 15:05 發表

呢個係你既推論,,我就已經見到運20奶媽,,就堅既
你講既係鳩吹
暫時只得4架運20加油機, 巧婦難為無米之炊

引用:
原帖由 louis277 於 2022-8-27 18:40 發表

你又如何得知只有4架呢?
中國軍方從未官宣過數量,
如果係引用個別媒體報導,
咁可信性就非常低。
咁你認為運20加油機現在有幾多架呢? 有10架-20架.   運20又有幾多架(由2016年服役第一架, 累計現在大約70架). 你可以不信隨便你

引用:
原帖由 louis277 於 2022-8-27 23:10 發表

無證無據我梗係唔會信,
鍾意繼續吹嘅就自便啦!
咁你去問中央軍委都唔會有真實答案, 話俾你知有幾多架運20加油機在手, 得到的回覆是: 未來幾年將會增加運20加油機產量, 用以未來遠程戰機加油須求.

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-28 13:53 發表

如果佈署係南海幾個島,戰鬥力大大提昇。
如能有一中隊J-20在南海島嶼連同J-16/ J-10C, 可以扼守巴士海峽上空/海域.

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-8-28 13:38 發表

有WS-18
運20用俄制D-30, 運20A用國產WS-18, 運20B用國產WS-20.

引用:
原帖由 6674 於 2022-9-3 17:34 發表
瀋飛停咗殲11先啦,生產線全力造殲16。
呢隻野速度快丶載貨多丶航程遍及巴士海峽和南海諸島,美軍係好怕佢衝埋嚟射反艦飛彈。
用殲10打翼鋒,殲20做墮後中鋒。
殲-11雖然停產, 200架左右的殲-11將較新的改造成殲-11BG, 更換成有源相控AESA, 可以射PL-15.
殲-16都發展殲-16D電子戰機, 數量將會增加至200架以上, 好駛好用載彈量高, 暫時是殲-20的最佳拍擋, 將來可搭配J-35.
殲-10c唯一只能射PL-12, 航程不遠可以做近岸防衛執漏.

引用:
原帖由 機龍 於 2022-9-3 18:27 發表

J-10C換裝PL-15好耐

正確

引用:
原帖由 pooh24680 於 2022-9-3 18:43 發表

咪吹得就吹
拍心口同你講J11 唔會改ASEA, 你咪以為換幾粒螺絲就係
J11 只會 飛埋啲 剩餘壽命就退役

殲-11BG未來在一線作戰部隊通過測試後,空軍勢必會陸續將現役數百架殲-11B以殲-11BG的標準進行升級。雖然以單機性能對比,依舊會落後於隱身性能、航電技術等更好的F-35,但在我軍體系的支持下,殲-11BG完全可以擁有一戰的能力。甚至不排除在我軍先進預警機的協助下,提前對F-35發起「先手攻擊」。而在具備對海、對陸使用精確打擊能力後,也可以彌補我軍重型多用途戰機數量不足的短板.

引用:
原帖由 pooh24680 於 2022-9-3 19:42 發表

你好似唔識乜嘢叫機身壽命同 aesa 幾錢 , 唔係都唔會 係唔係都吹

剛剛先實牙實齒J10只可以用PL 12
你好似唔識乜嘢叫機身壽命同 aesa 幾錢

之前都有寫出只選較新的去更改, AESA幾錢當然我不知, 成本是阿爺去演算(佢認為有作為先去更改), 是否可以更改, 更加不是我們塘邊鶴智識可以說的, 所有資料是網上尋找, 不是作或吹出來的文字.   
剛剛先實牙實齒J10只可以用PL 12
是我睇漏資料下一格, J-10有幾個型號(J-10A, J-10B, J-10C, J-10D), 而J-10C是可以安裝上PL-15的.
我不是殺人犯, 態度無須

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]