• 瀏覽: 30,245
  • 回覆: 240
+10
本港疫情持續。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君和醫院管理局總行政經理(綜合臨床服務)李立業下午召開記者會,交代疫情最新發展.........

我與張醫生想法差不多,我想「每日破萬宗確診」即將發生,甚至可能未來一至兩周出現。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2366892/即時-港聞-疫情-​增7884宗個案多14人離世-張竹君-單日逾1萬宗確診非不可能-持續更新

都話唔請林鄭返黎坐鎮領軍抗疫真係搞唔掂
we need cheng, cheng can help

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-24 17:25 發表
都話唔請林鄭返黎坐鎮領軍抗疫真係搞唔掂
we need cheng, cheng can help
垃圾就唔好成日提住

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-8-24 17:25 發表

垃圾就唔好成日提住
佢一坐鎮領軍抗疫就令疫情急速冷卻,由每日五萬幾降到百位數,真係做到野喎

究竟現在是第六波,還仍是第五波疫情

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-8-24 17:25 發表

垃圾就唔好成日提住
現在嗰個仲垃圾,諗住佢做會好啲啦,點知仲衰,一味向商界傾斜,升咗咁耐,你有幾可見到佢鋪頭講嘢,管衛生嗰條友一味識得紅黃碼

明知班刁民唔識自律日日齋呼籲唔好聚會唔肯收緊有乜用

可能呢的就係政府口中嘅精準擴疫, 確疹數字不斷上升。😆😆😆

引用:
原帖由 sam0010 於 2022-8-24 17:38 發表
明知班刁民唔識自律日日齋呼籲唔好聚會唔肯收緊有乜用
港人生活上要共存,但又想數字清零無人因新冠而亡

而家幾有趣
捉君有捉君繼續報
市民有市民正常生活
人山人海
報乜L

波尾反彈

係咪有人玩嘢?通關在即,有問題忍住唔報,之後社會定下來了為了延續阿婆攬炒先至出聲?

引用:
原帖由 tomymt 於 2022-8-24 17:52 發表
係咪有人玩嘢?有問題忍住唔報,之後社會定下來了為了延續攬炒先至出聲?
實大把快測中左唔報, 之前已經有一單好似咁累埋屋企人中招死埋

其實一定個指標,幾多人中就會禁堂食,D人應該會自律好多

李加超擴疫真係做到野

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]