• 瀏覽: 7,767
  • 回覆: 67
引用:
原帖由 半空濃濃的科技 於 2022-8-24 17:08 發表
超哥話對大陸通關冇衝突,我唸通關在望。
根本大陸都要搵個機會搵個藉口嚟到躺平.
否則社會容易動盪呀

仲記得一月初只係一百幾宗就收緊限聚, 而家七千幾宗都當閒事, 至少應改為網上授課和禁晚堂食, 叫做好小小, 而老人院舍又係死症, 限聚都幫唔到

建制派領導香港擴疫果然有一手 👍 , 而家冇曬黃人佢哋冇得 抵賴 , 藍狗一樣咁廢。

比加超好野!真係一個做到野嘅特首。成績開始浮現,大家有目共睹

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-8-24 18:21 發表
7884人被上天接種一針,自然感染免疫力更好。
「如果唔死,又冇重症或長新冠的話…」
就算真係有自然免疫力, 都係得三至六個月, 同埋要睇下佢中邊隻病毒, 未必中過其中一隻病毒就對其他病毒有免疫力, 而且病毒會不斷變種, 政府又中門大開, 日日外來輸入都三位數, 都係果句, 自己執生啦。

引用:
原帖由 冗員七號 於 2022-8-24 18:38 發表
仲記得一月初只係一百幾宗就收緊限聚, 而家七千幾宗都當閒事, 至少應改為網上授課和禁晚堂食, 叫做好小小, 而老人院舍又係死症, 限聚都幫唔到
你煩唔煩啊,嘈咗幾個月,你唔好係度散播仇恨,煽動市民對特區政府不滿

下星期返學到時睇邊個死

引用:
原帖由 半空濃濃的科技 於 2022-8-24 17:04 發表
第5波新冠疫情復熾。衞生署衞生防護中心公布,本港今日(24日)新增7,884宗確診新冠肺炎,包括207宗輸入個案,比昨日(23日)急增逾1,200宗病例,同時是本港繼3月29日後,單日確診數首次破7,000宗大關。另過去一日再多9間安老院及6間殘疾院捨出現新個案;新增101宗學校呈報個案,來自72間學校。

防疫措施不斷放寬,疫情不斷升級。李加超,你係得嘅

新聞來源連結 ...
政府好似無動於衷咁嘅?!

引用:
原帖由 半空濃濃的科技 於 2022-8-24 17:08 發表
超哥話對大陸通關冇衝突,我唸通關在望。
特首就嚟北上廣深, 跟當地領導人相討, 實有收穫~

引用:
原帖由 老餅精英 於 2022-8-24 17:12 發表
又wfh
有咩公務要去政府部門搞, 趁有辦公, 盡快~

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-8-24 17:24 發表
仲躺平過林鄭政府。果時都仲話在家工作+禁堂食+收緊措施。而家直情唔理繼續放寬,你係想共存就講明呀大佬
經濟衰退啦, 仲有條件講「滴水不漏」咩??

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-8-24 17:24 發表

共存策略, 11月前開關。
呢條係最後開關死線~

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-24 17:36 發表
在醫療系統承受範圍內大家輪流感染以達群體免疫,是動態清零手段嘅一種。
厲害, 美國CDC都要向香港取經~

傷風感冒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]