• 瀏覽: 42,556
  • 回覆: 373
  • 追帖: 3
+7
港府致力推廣大灣區,吸引不少市民北上到內地置業,不過卻不時出現買中「爛尾樓」慘況。涉及9個不同內地爛尾樓樓盤的20多名港人苦主,今日(23日)

成班刁民! 自己唔睇清楚,買左辦公室或爛尾樓怪得邊個?
夠愛國鷹當貢獻國家算啦,出嚟抗議係煽動港人反對政府!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/807113/投資大灣區買中爛尾樓-苦主斥投訴無門-愛國愛港先上去買物業

陰國就冇爛尾?大陸明明咁多現樓唔去買?

我真係唔知佢班契弟點解會咁on9,
我2019年去深圳買新樓完全冇問題!😌

是不是光頭佬個D盤?!!

爛尾樓?90年代老尾屈日笨仔個隻?

上到先得架

大灣區機遇處處

血本無歸。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-8-24 00:40 發表
港府致力推廣大灣區,吸引不少市民北上到內地置業,不過卻不時出現買中「爛尾樓」慘況。涉及9個不同內地爛尾樓樓盤的20多名港人苦主,今日(23日)

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1205_00862_001.html
投資英國】這陷阱偏我遇上?英國「爛尾樓」中伏分享

原文網址:【投資英國】這陷阱偏我遇上?英國「爛尾樓」中伏分享 | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1205_00862_001.html

我係深圳包租公, 我講嘢你要聽.
大陸爛尾樓的始作俑者係惠州淡水第一城, 當年搞到香港人雞毛鴨血.
我在深圳買咗100套房收租, 都係買現兜兜現樓, 即係有齊水電煤即買即入住的樓.
你老味你班仆街見到份賣樓書就仆撚到去買, 買嗰時仲係一塊爛溶溶工地, 咁就HI撚咗嘢嘞, 好多香港人就係好撚ON9, 以為香港有樓花法律而大陸都係有, 咁就領撚晒嘢.

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-8-24 00:47 發表
是不是光頭佬個D盤?!!
莫信直中直, 須防仁不仁, 越係愛國不離口的人, 越要提防詐中詐.
光頭佬都係沙沙滾嗰類人, 佢自爆返大陸訂檢疫酒店都畀人呃錢, 即係騙徒遇上騙徒.

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 24-8-2022 00:46 發表
陰國就冇爛尾?大陸明明咁多現樓唔去買?
買英國樓爛尾 200名苦主疑被騙3億元 - on.cc東網

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-8-24 00:40 發表

呢班垃圾的確抵死!

引用:

自己輸咗錢,就想政府幫你埋單?

主題標籤 #大灣區
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]