• 瀏覽: 42,562
  • 回覆: 373
  • 追帖: 3
+7
引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-8-24 00:40 發表
港府致力推廣大灣區,吸引不少市民北上到內地置業,不過卻不時出現買中「爛尾樓」慘況。涉及9個不同內地爛尾樓樓盤的20多名港人苦主,今日(23日)

真on9,有錢都走啦

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2022-8-24 08:27 發表

我買華為手機用,算吾算愛國。支持中國品牌。我都有林過買大陸現樓,始終系平,吾系疫情可以上去睇樓更好,星期六日去渡假吾錯。
咁你前題係咩? 你只係支持中國產品,一個中國人開嘅公司.愛國及吾上喎

引用:
原帖由 小小荀盤 於 2022-8-24 06:17 發表
有現成日本樓唔買
會地震,移居日本多年的朋友話,每日都有震的,有啲當然細到好輕微。

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2022-8-24 00:46 發表
陰國就冇爛尾?大陸明明咁多現樓唔去買?
你不了解國情,上面不鼓勵買二手樓的,等批貸款要大半年。

中國人不呃中國人!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-8-24 08:35 發表

其實樓花爛尾樓中共知唔知道呢樣嘢 ,  好多年沒有改善
道理同科創公屋集資一樣,多系走路私吞資金發財。所以樓花無保障

引用:
原帖由 9個正理想 於 2022-8-24 07:40 發表

乜撚都攞外國比,英國政府有冇慫恿啲人去山旮旯地方買樓?
海外房地產展覽咪昆你去倫敦最差治安嗰區買囉

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-8-24 00:47 發表
是不是光頭佬個D盤?!!
可能係冚家印啲盤

引用:
原帖由 海灘深情的屋 於 2022-8-24 08:39 發表
根本大灣區就係共匪一個騙局…………好似緬甸kk園咁,梗係用優厚條件做招徠啦……d高官,習總係咁老足發展大灣區,跟着咪又係送d仔女外國發展…………共匪大灣區騙局一睇就知
一聽共匪,就知台灣井底蛙出洞,有晒記認,無得吾認。大陸起碼無活摘器官,kk園嗰啲台灣幕後主腦專門摘除人類器官攞去買。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-8-24 00:40 發表
港府致力推廣大灣區,吸引不少市民北上到內地置業,不過卻不時出現買中「爛尾樓」慘況。涉及9個不同內地爛尾樓樓盤的20多名港人苦主,今日(23日)

隔山買牛

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2022-8-24 00:46 發表
陰國就冇爛尾?大陸明明咁多現樓唔去買?
伊個我都好奇?樓花真係平好多?我見現樓都唔貴

大6爛尾樓和陰國泰國一樣多
買樓花者自求多福

內地而家大量爛尾樓。

引用:
原帖由 unico 於 2022-8-24 08:45 發表
中國人不呃中國人!
當然、必須、唔會,但佢係老尾籍,冇同你地講

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]