• 瀏覽: 42,627
  • 回覆: 373
  • 追帖: 3
+7
全世界都一樣,買樓一定買現樓,今日唔知明日事,貪平買樓花就係冒險,美加一樣有爛尾樓,真係制唔過。

愛國是要付出的。

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2022-8-24 06:45 發表
愛國是要付出的。
跟本就係呢班人搞到中港關係矛盾
扮大爺係大陸買樓 搞到上面又要扮有錢
無啦啦買人地地方D樓做乜
買中爛尾樓比人呃抵死

引用:
原帖由 小魔怪 於 2022-8-24 00:53 發表
上到先得架
所以咪on9囉。大陸都吾比人上。仲買嚟把鬼

衰貪心買樓花=/=愛國

黑記又9up

引用:
原帖由 sniperkill 於 2022-8-24 06:26 發表

而家賺咗幾多呀
唔知喎,不過我買入價係54000蚊一平米,放緊租…

引用:
原帖由 ATA0075 於 2022-8-24 06:42 發表
愛國!重可以買淘寶
曱甴用國貨仆佢個街

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-8-24 06:27 發表

你刁定佢丟刁, 買樓前一個政策 興建好後別一個政策
你買嘅時候肯定係嗰個政策?還是只是聽AA狗講?

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-8-24 06:34 發表

非常懷疑其中有冇人係香港住公屋
係上面就買樓收租 呃政府
政府應該要查一查呢班人資產
一定有

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-8-24 06:34 發表

非常懷疑其中有冇人係香港住公屋
係上面就買樓收租 呃政府
政府應該要查一查呢班人資產
一定大把

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-8-24 00:40 發表
港府致力推廣大灣區,吸引不少市民北上到內地置業,不過卻不時出現買中「爛尾樓」慘況。涉及9個不同內地爛尾樓樓盤的20多名港人苦主,今日(23日)

啲人成日諗住愛國只需靠把口,唔諗吓愛國是要真正付出先叫愛國。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 24-8-2022 03:29 發表
我係深圳包租公, 我講嘢你要聽.
大陸爛尾樓的始作俑者係惠州淡水第一城, 當年搞到香港人雞毛鴨血.
我在深圳買咗100套房收租, 都係買現兜兜現樓, 即係有齊水電煤即買即入住的樓.
你老味你班仆街見到份賣樓書就仆撚到去買, 買嗰時仲係一塊爛溶溶工地, 咁就HI撚咗嘢嘞, 好多香港人就係好撚ON9, 以為香港有樓花法律而大陸都係有, 咁就領撚晒嘢. : ...
師兄diu 得好!👍

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2022-8-24 06:44 發表
全世界都一樣,買樓一定買現樓,今日唔知明日事,貪平買樓花就係冒險,美加一樣有爛尾樓,真係制唔過。
我在加拿大都奶咗嘢。雖然攞番訂金,但損失樓價升值差額。天下烏鴉一樣黑,法例是保護商家。

引用:
原帖由 加燦 於 2022-8-24 07:30 發表

我在加拿大都奶咗嘢。雖然攞番訂金,但損失樓價升值差額。天下烏鴉一樣黑,法例是保護商家。
你攞返訂金算你好彩,美加好多爛尾樓不了了之,喊到無謂。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]