• 瀏覽: 50,088
  • 回覆: 330
+6
引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-8-23 14:07 發表

奇就奇在呢度,
俄羅斯天然氣主要買家係歐盟國家,
買家都唔買,
但售價就越來越高
唔買俄羅斯天然氣,都要買其他國家嘅液化天然氣

歐洲今冬會打杖

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-8-23 13:55 發表
外媒周一(22日)報道,歐洲天然氣價格飆升至夏季平均水平的15倍左右,電力價格刷新歷史記錄。俄羅斯切斷天然氣供應的風險令...

睇無線新聞,
比利時話 ...
睇tbb
話英國出年年頭通漲18.6%

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-23 14:04 發表
冬天升得仲勁呀
希望歐洲有個嚴冬d人就會反思自己係咪戇居咗

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-8-23 13:55 發表
外媒周一(22日)報道,歐洲天然氣價格飆升至夏季平均水平的15倍左右,電力價格刷新歷史記錄。俄羅斯切斷天然氣供應的風險令...

睇無線新聞,
比利時話 ...
超額把軍費賺回來.

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-8-23 14:07 發表

奇就奇在呢度,
俄羅斯天然氣主要買家係歐盟國家,
買家都唔買,
但售價就越來越高
唔係買家唔買, 係多都唔賣俾佢地, chok下chok下咁供應, 貨出少左錢就收多左, 買家只能一路慳住使一路諗其他辦法. 歐盟咁多國家, 大家受傷程度不同, 漸漸會越來越多分歧, 下跪係遲早嘅事.

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-23 14:12 發表

睇tbb
太少了有BNOer過去祝福起碼30%先啱數

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-23 14:12 發表

睇tbb
18%通脹,
就算人工加20%都無用

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-8-23 14:11 發表

就算生產價錢相同,
但經過咗加工嘅貨品就肯定貴d啦
制裁俄羅斯,歐豬自己玩 L 死自己

友好國家影響有限

凍死班白🐖歐豬佢

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-8-23 13:58 發表
杜魯多周一在蒙特利爾,會見訪問加拿大三日的德國總理朔爾茨,之後舉行記者會,杜魯多表示,加拿大會為全球能源供應作出貢獻,將探討是否有商業案例可依,將液化天然氣直接出口歐洲。
點運過去。船?幾多隻船?幾耐?

玩制裁人地, 最後制死自己...唔肯認衰, 自己國家更衰...弱智無極限.

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-23 14:12 發表

希望歐洲有個嚴冬d人就會反思自己係咪戇居咗
領導人on9 ,人民受罪

引用:

睇無線新聞,
比利時話 ...
唔緊要,有自由民主就得,凍L死都係好自由民主咁凍L死,好開心嚘

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]