• 瀏覽: 52,043
  • 回覆: 302
  • 追帖: 2
+8
另外,何栢良認為海外輸入個案風險低,只要入境人士完成接種3劑新冠疫苗,本港機場又有足夠能力應付增加的人流,現在已經可以實施「0+7」檢疫安排,即取消酒店檢疫,改為7天家居監。

支持在今年十一月前實行「0+7」!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1866433/即時-港聞-指重症增加屬預期之內-何栢良-有針無人打-有藥無人食

棺材的銷量都一直沒多到 火化都要買啦
你有你數據
他有他另類數據

不少長者即使打了3針,好長時間,未打第4針,導致體內抗體水平下滑,增加感染後要住院的風險,而60歲以上人士服用新冠口服藥的比例亦低???

你啲疫苗都唔防感染,精明嘅市民識揀嘅。

何必+7,共存就全部放寬,浪費資源,重症增加係預期,梗係死多d減輕社會負擔,腦霧多d就可以增加低學歷勞動力

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-23 11:34 發表
不少長者即使打了3針,好長時間,未打第4針,導致體內抗體水平下滑,增加感染後要住院的風險,而60歲以上人士服用新冠口服藥的比例亦低???

你啲疫苗都唔防感染,精明嘅市民識揀嘅。
唔會有市民將身體俾政府用疫苗粉飾太平。
你政府係就開放口服藥派畀市民。
我期待香港市民搶呼吸機搶氧氣嘅日子!!!!
研發疫苗從來快不過病毒變種,所以用疫苗預防病毒是偽命題,打了流感針也不保證能百分百預防流感吧!

事實上,部份市民仍硬頸堅拒接種疫苗的話,除非不外出及獨居,否則只能等中招。換言之,後果自負,死不去的話,康復了便有抗體,實際上也在配合比卡超新政府實行中的混合免疫。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-8-23 11:57 發表
何必+7,共存就全部放寬,浪費資源,重症增加係預期,梗係死多d減輕社會負擔,腦霧多d就可以增加低學歷勞動力
我也想0+0,但有阿爺在,仍要繼續打左燈向右轉嘛!

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-8-23 11:22 發表
另外,何栢良認為海外輸入個案風險低,只要入境人士完成接種3劑新冠疫苗,本港機場又有足夠能力應付增加的人流,現在已經可以實施「0+7」檢疫安排,即取消酒店檢疫,改為7天家居監。

又推銷

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-8-23 12:13 發表

研發疫苗從來快不過病毒變種,所以用疫苗預防病毒是偽命題,打了流感針也不保證能百分百預防流感吧!

事實上,部份市民仍硬頸堅拒接種疫苗的話,除非不外出及獨居,否則只能等中招。換言之,後果自負,死不去的話,康復了便有抗體,實際上也在配合比卡超新政府實行中的混合免疫。
BA.5死得人多,人人搶呼吸機,搶氧氣,你搞乜都冇鳩用,經濟仆直,財散人安樂。

打5針, 6, , 7, 8,...

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-23 12:21 發表

BA.5死得人多,人人搶呼吸機,搶氧氣,你膠超搞乜都冇鳩用,經濟仆直,財散人安樂。
現在每天幾千宗確診個案,平均死亡個案仍然是個位數,而且並非全部個案都是BA.5,大部份死亡個案都是有長期病患和沒有接種疫苗,如何死得人多呀!

我只知道香港繼續封關下去,斷絶與外界聯繫,才會遲早經濟仆直。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

打又副作用唔打有機會死

引用:

我覺得,
市民唔係抗拒,
而係有說話好難聽,
我要開門做生意,
你哋要打針,唔打就死,
打就冇咁易死,唔怪得我!
你認為有人服嗎?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 希夷 於 2022-8-23 12:36 發表

我覺得,
市民唔係抗拒,
而係有說話好難聽,
我要開門做生意,
你哋要打針,唔打就死,
打就冇咁易死,唔怪得我!
你認為有人服嗎?
一直就係以力服人,吸引唔到人打就係咁搞限制。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]