• 瀏覽: 7,311
  • 回覆: 39
港人被詐騙集團以高薪厚祿誘騙至柬埔寨、緬甸及老撾等東南亞國家的情況愈揭愈多。保安局指,截至今早累計38宗求助,17人已確認安全。協助...

呢隻黃畜又死出黎刷存在感.........食山埃會死係人都知,使 Q 你講咩 76

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2366439/即時-港聞-人口販賣-余德寶-有港人遊泰國被擄到緬甸-籲避免單獨前往

請問那位港人係被騙到泰國旅遊,還是自己去泰國旅行之後被擄走,唔好講得唔清唔楚喎!

引用:
原帖由 王艷兵 於 2022-8-23 10:41 發表
請問那位港人係被騙到泰國旅遊,還是自己去泰國旅行之後被擄走,唔好講得唔清唔楚喎!
佢一得閒就出黎 9up

大佬⋯人哋背機關槍的 配備手倉電棒⋯多個只係多個人舉起隻手
問題是應當地軍方除掉他們

引用:
原帖由 王艷兵 於 2022-8-23 10:41 發表
Yes, 事件點發生先係重點

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-23 10:44 發表
被擄?邊度被擄?因咩被擄? 酒店resort入面被擄咁恐怖?定自己去左唔知邊度玩被擄?
最容易應該係上錯車

單獨一人旅行,在什麼國家都是危險,不止是泰國。

余德寶係乜水??

恐怖

呢隻曱甴余轉行賣小食店 無生意就要搵手足上當啦

以前靠做遊客生意都揾到食,啲人免得過都唔想做呢啲傷天害理嘅嘢。
但疫情拖咗咁耐,好多人已經山窮水盡,為生存真係乜都做得出。
況且疫情前已聽過泰國有的士司機會車乘客到山旮旯地方屈錢,唔畀就喺嗰啲地方掉低你。
所以現在咁窮環境下,車人去賣相信真係做得出。
現在免得過都無喟周圍去。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-23 11:47 發表
余德寶係乜水??
佢係一個偉人

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-8-23 10:31 發表
港人被詐騙集團以高薪厚祿誘騙至柬埔寨、緬甸及老撾等東南亞國家的情況愈揭愈多。保安局指,截至今早累計38宗求助,17人已確認安全。協助...

...
副保安局長嚴正否認噃~

保安局暫接38宗港人疑被誘騙到東南亞後求助個案 有受害人涉網上情緣騙案

https://news.tvb.com/tc/focus/63 ... utm_medium=referral

主題標籤 #保安局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]