• 瀏覽: 3,861
  • 回覆: 20
大公文匯全媒體報道:警方今日(22日)將8月18日在黃大仙發生的一宗縱火案改列作誤殺案。
警方當日下午約2時半接報,指樂富邨樂東樓一單位發生火警。人員趕赴現場,消防員將火救熄後,發現一名66歲女子懷疑吸入濃煙並倒臥於事發單位內,她昏迷被送往廣華醫院治理。該名女子延至8月19日晚上9時29分證實死亡。
警方經調查後,8月18日在黃大仙拘捕一名11歲男童,涉嫌縱火。警方今日將案件改列作誤殺案。該名男童現獲准保釋侯查,須於9月中旬向警方報到。黃大仙警區重案組正積極調查案件。

66歲女子死得好無辜, 必須嚴懲縱火男童, 否則... 沒有阻嚇作用...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202208/22/AP630364d3e4b033218a5e93b3.html

都係送男童院

現今11歲靚仔思想話大唔大話細唔細,
究竟佢為乜放火動機係為乜?
放火會死人佢應知肯定要嚴懲。

處死條仆街仔啦

曱甴仔11歲就殺人,大個仲得了嘅!判終生啦!

殺人放火...
社會敗類 

保釋出來返屋企,阿婆死係隔鄰,夜晚會唔會發噩夢?

正一打靶仔,最好判佢安樂死,米再害人 😷

引用:
原帖由 billy80 於 2022-8-23 04:17 發表
曱甴仔11歲就殺人,大個仲得了嘅!判終生啦!
11歲, 監房唔會收, 最多都係男童院, 今次真係要睇下的官點樣判。

好學唔學

睇返d曱甴放火屍個案,應該都告唔入嘅

上車仲手指指,根本冇悔意,完全唔覺得自己有錯

危險人物  

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-8-23 07:13 發表
上車仲手指指,根本冇悔意,完全唔覺得自己有錯
垃圾細路

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-8-23 07:16 發表

垃圾細路
根本係依家啲怪獸家長過份溺愛做成,又唔打得又唔鬧得,仲要做乜都要讚,話要俾自信心啲細路,卒之自信到唔知錯囉

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-8-23 07:20 發表

根本係依家啲怪獸家長過份溺愛做成,又唔打得又唔鬧得,仲要做乜都要讚,話要俾自信心啲細路,卒之自信到唔知錯囉
"警方周四晚以涉嫌縱火拘捕11歲男童,初步相信男童曾點燃李婦掛在屋外的衣物。受託照顧男童的表姨曾透露,事發當日其兒子與男童在走廊玩耍。她表示男童出生不久後父母離異,患有自閉症,智商亦有問題,成長環境不太好,但性格乖巧,「不相信他會做出縱火行為」。"

患有自閉症,智商亦有問題 ...
可作擋箭牌 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]