• 瀏覽: 32,046
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
+7
港人被騙「賣豬仔」往柬埔寨、緬甸及老撾等東南亞國家禁錮勒索越揭越多,至今有36宗求助個案,其中22人相信仍遭禁錮當地。警方在港拘捕5男女涉「賣

吓?入職條件假到咁誇張,都仲會有人信?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/sns/article/806274

好似幾靚女

好想上佢……當啊!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-8-21 18:32 發表
港人被騙「賣豬仔」往柬埔寨、緬甸及老撾等東南亞國家禁錮勒索越揭越多,至今有36宗求助個案,其中22人相信仍遭禁錮當地。警方在港拘捕5男女涉「賣

即是招聘 on9 仔去騙 on99 仔.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-21 18:36 發表
好似幾靚女

好想上佢……當啊!
旺角大把

引用:
好似幾靚女

好想上佢……當啊!
人哋張相係咁姐,真人可以係男仔姐🤣

引用:
好似幾靚女

好想上佢……當啊!
好明顯係道姑,污糟邋遢。

我好想俾條女騙去⋯我的童貞,有乜門路可以搭上佢?

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-8-21 19:01 發表
我好想俾條女騙去⋯我的童貞,有乜門路可以搭上佢?
可能佢用了慮鏡

係香港, 都可以咁心咁黑.

之前班文宣. 仲話係大陸人. 宜家哩個好明顯係香港人. 

一樓一伍小姐門口都係貼住個香港小姐冠軍像,我一㩒鐘原來係個五十幾大肥婆,騙子手法都差唔多。其實自從改革開放,大陸就出產好多騙子,八十年代上深圳,在車上昆你賭博有之,昆你入屎坑換假鈔亦有,甚至高價賣假藥亦有,總之,改革開放窮就係原罪。

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-8-21 19:09 發表
係香港, 都可以咁心咁黑.

之前班文宣. 仲話係大陸人. 宜家哩個好明顯係香港人. 
都可能係新移民呢,當然香港係大陸騙徒師傅。

奸邪妖獸惡有惡報!

其實,七十年代初,李翰祥曾經導演一套電影叫騙術奇譚,講做騙子,台灣香港係一家,大陸係後來追上。

引用:
原帖由 chan198999 於 2022-8-21 18:55 發表

人哋張相係咁姐,真人可以係男仔姐🤣
28碎女人,因為得1個人係FB出呢啲post被拉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]