• 瀏覽: 5,784
  • 回覆: 23
引用:
原帖由 tam_n 於 2022-8-21 17:24 發表
杜金「被視為普京的大腦」係西方文宣,香港傳媒以訛傳訛。
了解俄羅斯嘅外國網友、俄媒都話,佢喺俄羅斯唔係主流人物,影響唔算大,連美國智庫蘭德都係咁講。
2014年,杜金被莫斯科國立大學炒咗。
來源:
https://www.rt.com/russia/561233-moscow-car-blast-dugin/
補充:
杜金未同普京見過面。
俄羅斯要推動明斯克協定,解決烏東問題時,國營媒體禁止杜金出現,因為佢嘅觀點太極端。
來源:
https://www.moonofalabama.org/2022/08/rip-darya-dugina.html
杜金唔係「普京大腦」。
佢係西方製造出來嘅攻擊目標,而家攻擊升級到用炸彈。

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-8-21 17:24 發表
杜金「被視為普京的大腦」係西方文宣,香港傳媒以訛傳訛。
了解俄羅斯嘅外國網友、俄媒都話,佢喺俄羅斯唔係主流人物,影響唔算大,連美國智庫蘭德都係咁講。
2014年,杜金被莫斯科國立大學炒咗。
來源:
https://www.rt.com/russia/561233-moscow-car-blast-dugin/
正所謂,金仔殺死自己的將軍,
但將軍幾日之後上電視。

毒媒,有乜嘢做唔出?

引用:
原帖由 green2016 於 2022-8-21 17:10 發表
俄羅斯哲學家杜金的女兒於汽車爆炸中身亡俄羅斯莫斯科發生汽車爆炸,一名女子死亡。當局證實,死者是俄羅斯哲學家杜金的女兒杜

戰爭就係咁,唔係你死就係我亡,有 ...
RIP

冤有頭債有主, 找普京吧!殺人者人必殺之, 殺人當然要負責任, 但搞到兩國人民互相殘殺, 就不能不追究誰才是真真正正的始作佣者。

普京容許軍方經常用飛彈轟炸老烏的平民百姓, 種下民族恩怨情仇, 不排除有死者家屬願意為了替親人報仇, 加入做暗殺敢死隊首刃仇人及其親人和支持者以報血海深仇, 事到如今, 普京仍然執迷不悟不撤軍, 恐怕兩國人民因世仇繼續互相殘殺, 若問責任, 罪魁禍首當然是普京及其支持者。

"若問責任, 罪魁禍首當然是普京及其支持者"

笑死我
你有本事咪叫CIA去俄羅斯捉普京追責囉

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-8-23 14:11 發表

RIP

冤有頭債有主, 找普京吧!殺人者人必殺之, 殺人當然要負責任, 但搞到兩國人民互相殘殺, 就不能不追究誰才是真真正正的始作佣者。

普京容許軍方經常用飛彈轟炸老烏的平民百姓, 種下民族恩怨情仇, 不排除有死者家屬願意為了替親人報仇, 加入做暗殺敢死隊首刃仇人及其親人和支持者以報血海深仇, 事到如今, 普京仍然執迷不悟不撤軍, 恐怕兩國人民因世仇繼續互相殘殺, 若問責任, 罪魁禍首當然是 ...
美國和歐豬沒有責任嗎?

引用:
原帖由 green2016 於 2022-8-23 14:30 發表

美國和歐豬沒有責任嗎?
有, 但只是被動地出手阻止邪惡的暴行, 並不及主動的始作佣者---邪惡侵略者責任之大, 事實上, 根據國際法, 侵略者受到被侵略者自衛反擊而傷亡, 被侵略者和支援者無罪, 一切後果將由侵略者負責。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]