• 瀏覽: 11,157
  • 回覆: 113
+6
引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-8-21 17:40 發表

咪傻啦
台灣省有冇限高導彈連老美都冇
台灣省仲唔領先老美3佰年
中科院今晚發射「無限高」飛彈 共艦避開警戒射程範圍
https://udn.com/news/story/10930/6547769

可是有解放軍相信立刻離開啊

引用:
原帖由 秋落 於 2022-8-21 17:46 發表
美國產品好容易引起自殺,千萬不要靠近航母以免引起戰機墜落。
美國武器全球最先進

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-21 18:35 發表

美國武器全球最先進
從廣而告知是最先進,現在開始無以為繼。

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-8-21 18:37 發表

我都話台灣省領先老美3佰年咯
冇限高導彈濕濕碎啦
那為甚麼解放軍會相信而撤離??
還不是內心也認同台灣科技先進嗎?

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-8-21 18:42 發表

咩嘢撤離呀
明日又演練呀
那就是曾經撤離了

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-8-21 18:52 發表

佈處都唔識?
唔通明日台灣省又射冇限高20秒跌落水中導蛋
那就是害怕了要撤離
誰知道是被忽悠了
若非你解說, 也不知道解放軍這樣好騙

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-21 18:58 發表

那就是害怕了要撤離
誰知道是被忽悠了
若非你解說, 也不知道解放軍這樣好騙
艦隻不是在海站崗,是在巡航呀,會停在一處不動?

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-21 16:12 發表
https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4032418

美國武器製造商洛克希德馬丁(Lockheed Martin)18日宣布,已向美國海軍交付首組「太陽神」(HELIOS)艦載雷射武器,準備安裝在伯克級神盾驅逐艦「普瑞布爾號」(USS Preble DDG 88)上,未來不僅能擊落無人機,還能「燒毀」敵艦,這種雷射武器除能摧 ...
不過係以laser取代近防作進一步測試,
由於艦艇能源限制所以距離同功率低下,
自家只用亞音速導彈做測試,
完全無對高超音速武器嘅數據,
睇怕都仲要試先知有冇機會量產,
對無知嘅1450嚟講已經可以打飛機了!

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-21 16:12 發表
https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4032418

美國武器製造商洛克希德馬丁(Lockheed Martin)18日宣布,已向美國海軍交付首組「太陽神」(HELIOS)艦載雷射武器,準備安裝在伯克級神盾驅逐艦「普瑞布爾號」(USS Preble DDG 88)上,未來不僅能擊落無人機,還能「燒毀」敵艦,這種雷射武器除能摧 ...
請問呢張是CG定真實相片?
因為美國露底了
被髮線是用緊紫內線波長的極光
其實紫內線好容易被反射
光刻機因為使用紫外線所以裡面的光學設備好高科技
相反紫內線可以好容易用低科技就反射到
並且100%重新聚焦到美國的軍艦上
並且燒毀美國軍艦上的設備
其實呢個是非常古老的技術
古希臘已經有死光技術
並且安裝到死光塔上
你有沒有玩過帝國時代1

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-21 18:34 發表

中科院今晚發射「無限高」飛彈 共艦避開警戒射程範圍
https://udn.com/news/story/10930/6547769

可是有解放軍相信立刻離開啊
咁當然啦。如果你飛彈射得準。咪好多人圍觀拍手掌咯。

你試下係條街度,有司機講,我部車無制架。唔知會懟到邊度架!

你睇下有無人唔走?
連你自己都唔知個飛彈去邊個喔。

引用:
原帖由 louis277 於 2022-8-21 20:11 發表

不過係以laser取代近防作進一步測試,
由於艦艇能源限制所以距離同功率低下,
自家只用亞音速導彈做測試,
完全無對高超音速武器嘅數據,
睇怕都仲要試先知有冇機會量產,
對無知嘅1450嚟講已經可以打飛機了!
美國因為電磁行唔通,咪繼續激光咯。
我最早睇紀錄片,美國軍艦激光打空中戰機。係十幾年前咯。佢地有高功率聚焦激光。打到個靶機著火。

一早就有咁個野試。
不過後來點解轉電磁?
因為
1.大氣層空氣散射現象,即系如果有多少潮濕,有霧或者有雲。
你基本個光就無曬功率啦。照到同黃絲激光筆無分別。
2.就算天朗氣清,今日激光個功率。美國都需要對住照射5秒以上。
所以佢地打飛機靶,飛機係好慢。所以先對到焦。
超音速飛彈? 你一照就過左咯。

所以佢地美國後來點解轉電磁炮研究就係咁解。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]