• 瀏覽: 24,634
  • 回覆: 148
+6
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西及波洛西)不理北京警告,8月2日晚飛抵台灣訪問。這導致北京以大規模軍演進行警告及反

「美媒」「匿名」簡單啲,即係自由作文。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/sns/article/806121

美媒有無報話習近平叫拜登還錢,贖返啲美國國債?

習主席去上合組織開會,
最緊要同普京傾妥 齊齊夾撚死拜山..

係唔係因為拜生自知無能,冇法子唔拒絕?

有傳臭西係收咗習大大好多錢,一定要竄訪台灣,好俾中共藉口改變現狀,全民一面倒要武統台灣。之前話中新冠,今次焗住一定要去嘍

習近平7月28日晚與拜登通話時,曾要求拜登想辦法讓佩洛西不訪台,拜登稱不會照辦,並解釋稱國會是政府中獨立的機構,佩洛西和其他議員一樣,會就是否外訪自行做決定。

這位官員稱,拜登還在通話中警告習近平,如佩洛西赴台,不要採取挑釁和脅迫行動

====================================================

唔怪得啦!之前啲「伴飛」、「擊落」、「埋葬」,消失得無影無縱!

呢d政客嘅報導,笑能死人。。。傻嘅才信😏

唔駛討好美國

引用:
原帖由 樓上橙色的結他 於 2022-8-21 02:27 發表
呢d政客嘅報導,笑能死人。。。傻嘅才信😏
「伴飛」、「擊落」、「埋葬」,真係笑死咗好多人!

YC同埋三毛不斷係咁講嘅「伴飛」、「擊落」、「埋葬」,
真係笑死咗好多人!
佢哋以為自己喺網上係咁文宣 ,
中國大陸就會中計跟住佢哋咁做 ?
呢班黃西毛實在太天真 …

明白啦
大家都係手足

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-8-21 01:26 發表
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西及波洛西)不理北京警告,8月2日晚飛抵台灣訪問。這導致北京以大規模軍演進行警告及反

咁離奇?唔係話之前連電話都打唔通咩?

就算有,都係循例講句啫,習大大相信會有要求過,始終表面功夫一定要做,預咗你拜老鬼無論點講都準備條西婆要嚟。

西婆去台灣簡直正中下懷,挑戰我國底線,理直氣壯出兵軍演,將條篤眼篤鼻嘅所謂中線完全消失,封鎖咗個南海制空同航海水域,完全霸返個海域返嚟,飛彈戰機橫空而過响台北上面越空穿過,仲要一嘢試穿埋老美對台灣所謂嘅愛,原來只係姑爺仔𠱓女咁得個講字,更意外試出面對如此軍力,台灣軍部完全被動,連衞星追蹤,防空警報,完全無反應,呢一下就真係乜都睇到晒!

咁又側面證明咗一樣嘢,台灣咁多年嚟俾老美呃呃氹氹買埋咁多二手玩具戰機導彈武器....原來真係玩具嚟㗎咋,千其咪當真㗎,揸玩具飛上天,唔使打,淨係睇你地飛多陣都會跌幾架落嚟嘅,可憐飛行員命都係命,唔好攞人命嚟玩呀!

中媒:拜燈曾要求佩洛閪訪台 習大拒絕🤣🤣🤣

引用:
原帖由 Blonzz 於 2022-8-21 04:20 發表
中國係紙老虎
香港有太多死🪳

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]