• 瀏覽: 24,691
  • 回覆: 148
+6
軍演完晒喇
伏平靜了 多巧
嬲圓鳥

西西里係女中豪傑、講得出做得到、話去就去💪💪💪💪

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-8-21 01:26 發表
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西及波洛西)不理北京警告,8月2日晚飛抵台灣訪問。這導致北京以大規模軍演進行警告及反

請君入甕!
這叫西婆必要去台灣!
等中國有藉口進行大包圍!

引用:
原帖由 hungng 於 2022-8-21 04:03 發表
YC同埋三毛不斷係咁講嘅「伴飛」、「擊落」、「埋葬」,
真係笑死咗好多人!
佢哋以為自己喺網上係咁文宣 ,
中國大陸就會中計跟住佢哋咁做 ?
呢班黃西毛實在太天真 …
還有茜茜隻飛機不經南海,繞大圈去台灣。又扮看不到。yc 就係咁,死要面

引用:
原帖由 麻醉 於 2022-8-21 08:30 發表
西西里係女中豪傑、講得出做得到、話去就去💪💪💪💪
梗係啦,有錢乞仲要帶埋個五十歲裙腳仔去添,直頭係巾幗梟雄,有機會繼黃蓉後做丐幫第二位女幫主,死L左之後一於俾裙腳仔繼位,咁就咩著數都舔盡

引用:
原帖由 garfield_ip 於 2022-8-21 08:42 發表

還有茜茜隻飛機不經南海,繞大圈去台灣。又扮看不到。yc 就係咁,死要面
捐屎渠時又唔見佢地要面

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-21 02:03 發表
習近平7月28日晚與拜登通話時,曾要求拜登想辦法讓佩洛西不訪台,拜登稱不會照辦,並解釋稱國會是政府中獨立的機構,佩洛西和其他議員一樣,會就是否外訪自行做決定。

這位官員稱,拜登還在通話中警告習近平,如佩洛西赴台,不要採取挑釁和脅迫行動。

====================================================

唔怪得啦!之前啲「伴飛」、「擊落」、「 ...
真係好笑, 烈根號去咗邊? 又話要穿越嘅?

都冇通到電話,要乜很嘢求喎,佢老美的媒體又係作得就作!

中媒夠話:「拜登曾要求習主席允許佩諾西訪台,但遭到拒絕!」啦! 

引用:
原帖由 Blonzz 於 2022-8-21 04:20 發表
中國係紙老虎
烈根號去咗邊呢?

引用:
原帖由 garfield_ip 於 2022-8-21 08:42 發表

你咁諗會開心啲可以繼續。

嘩!睇吓!要繞大圈呀!

嘩!睇吓!要竄訪唔敢公佈行程呀!

嘩!睇吓!要夜晚至敢降落呀!

呆燈痴痴呆呆,
可能都唔L知道邊隻係爛西!

根本係事實
我相信主席一定要求過總統阻止西婆訪台而西婆落到地就證明阿總統拒絕主席要求

半年前,大帝都要求過總統阻止演員入北約
總統好明顯都拒絕咗
結果呢?總統先生都係算嘅啦

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-21 02:03 發表
習近平7月28日晚與拜登通話時,曾要求拜登想辦法讓佩洛西不訪台,拜登稱不會照辦,並解釋稱國會是政府中獨立的機構,佩洛西和其他議員一樣,會就是否外訪自行做決定。

這位官員稱,拜登還在通話中警告習近平,如佩洛西赴台,不要採取挑釁和脅迫行動。

====================================================

唔怪得啦!之前啲「伴飛」、「擊落」、「 ...
大陸講過會強硬回應西婆訪台,好似冇講過親自阻止西婆落地,回應方法咪係圍住台灣囉

不過,你哋8月2日的確係興奮到射到成個太個洋都白晒,結果8月3日之後有圍台消息咪啞晒
今時今日只能用「伴飛」之類來打飛機?可悲

引用:
原帖由 樓上橙色的結他 於 2022-8-21 02:27 發表
呢d政客嘅報導,笑能死人。。。傻嘅才信😏
中國領導層有話要擊落同伴飛咩?俾條LINK嚟睇下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]