• 瀏覽: 4,300
  • 回覆: 25
第5波新冠疫情毒鏈未斷,本港連續三日確診數突破6,000宗。衞生署衞生防護中心傳染病處首席醫生歐家榮公布,今日(20日)...

新政府 新特首 果然好 , 唔怪之得上任前 咁多毛毛支持你 , 而家終於明白啦 , 政府果然精準擴疫, we and us 👍

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220820/mobile/bkn-20220820163014945-0820_00822_001.html

唔知幾時升到七千囉 ??, 買定花生慶祝🤭

訊息戰白熱化 又要曬下太陽殺菌

都唔明白 點解政府無公佈冇打針 , 宜確診完 冇事嘅數據呢?

大家贊唔贊成即時對外  實施禁飛香港,以壓止疫情?

仲有好多無牌工廠酒吧 打牌場所
都係傳播地區
正正常常有用罩又唔點出街既人又點會傳得咁快

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-8-20 17:15 發表
第5波新冠疫情毒鏈未斷,本港連續三日確診數突破6,000宗。衞生署衞生防護中心傳染病處首席醫生歐家榮公布,今日(20日)...

新政府 新特首 果然好 , 唔 ...
6389宗
可能有5000宗係冇報
實際上已經有1萬宗以上
唔報都唔係重點
重點係點解傳得咁快
一定係有d地方活動聚左d人,而果d地方可以唔用罩,其實多數都係。

根本上面就已默許了有限度共存。

估計每日確診人數破萬即將出現。

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-8-20 17:39 發表
唔知幾時升到七千囉 ??, 買定花生慶祝🤭
依照而家呢班所謂高官嘅處理方法, 應該好快會到七千。

好快香港會全民感染

6389宗確診 確診幾多關我鬼事咩 
你應該報幾多人確診之後死亡 咁我就驚 
加上打完針又唔係唔中 
你話防重症 咁我小心D囉
又要睇吓身體頂唔頂得住支針 
個病都防唔到 

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-8-20 18:15 發表

依照而家呢班所謂高官嘅處理方法, 應該好快會到七千。
一星期就到
高官話之你
過萬又如何?我又唔使坐巴士,地鐵,我返工放工有專用私家車坐。

引用:
原帖由 123火車頭 於 2022-8-20 18:15 發表
好快香港會全民感染
就計帳面數一日六千, 一個月十八萬, 根本而家就係行緊共存同躺平。

引用:
原帖由 kan911031 於 2022-8-20 18:22 發表
6389宗確診 確診幾多關我鬼事咩 
你應該報幾多人確診之後死亡 咁我就驚 
加上打完針又唔係唔中 
你話防重症 咁我小心D囉
又要睇吓身體頂唔頂得住支針 
個病都防唔到 
打針不預防新冠也不預防長新冠!一直香討好多苗撚韭菜講到打咗針就冇長新冠咁樣
日本疫情嚴重令醫療系統陷入崩潰「感染後身體的疲憊一直無法消除,還有味覺障礙,明明打了3次疫苗,真的不是普通的感冒。」
關日華表示已經有研究指完成接種疫苗的人士出現「長新冠」。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]