• 瀏覽: 10,606
  • 回覆: 46
+5
引用:
原帖由 Thomas-wang 於 2022-8-21 12:31 發表

2046~你把自己弄成傻仔的樣子是想迷惑共軍嗎?🤣🤣🤣
但係有個無解位
點解唔係直接命中,要調頭?
個過程好似係睇唔到睇唔到,到有爆炸先知飛過龍
求指點

引用:
原帖由 tradewindrider 於 2022-8-22 04:06 發表

但係有個無解位
求指點
車庫雷達會在電子對抗中帶引飛彈,所以飛彈不停修正路徑。到預測位置,飛彈上的雷達才開機。

咁樣既機動性,即係速度不會太高,大概用來攔火箭彈

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-8-21 16:01 發表

其實點樣先可以掉頭? 睇電影咁多年就有。真實飛彈從來都未做到過。
真系唔知道點造出來
發動機自動熄火,導彈速度迅速下降到近乎零,然后發動機再次點火,就可以實現180°掉頭。

引用:
原帖由 robin09 於 2022-8-22 11:13 發表

發動機自動熄火,導彈速度迅速下降到近乎零,然后發動機再次點火,就可以實現180°掉頭。
今日飛彈發動機邊個國家都系發射後十五秒內熄火。點解佢地唔掉頭?
因為飛彈會繼續用同樣速度飛過去。

慣性啊。我就系講末端10幾g慣性。個發動機個陣點推?

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-8-22 11:33 發表

今日飛彈發動機邊個國家都系發射後十五秒內熄火。點解佢地唔掉頭?
因為飛彈會繼續用同樣速度飛過去。

慣性啊。我就系講末端10幾g慣性。個發動機個陣點推?
幾十G好大?月地返回艙打水漂都不只。最后50公斤彈重用1噸推力固火,除相對空氣速度不高無氣動升力和低阻力外,都指那打那。

引用:
原帖由 tradewindrider 於 2022-8-22 04:06 發表

但係有個無解位
求指點
視頻中靶彈已經被第一發擊中,第二發是脫靶了,回馬槍的設計,就是為了補償脫靶後,可以多一個機會,在過去,越過了靶彈就一去不反,這一發就報廢了,
這招回馬槍的機動十分瘋狂,完全超乎想像

引用:
原帖由 robin09 於 2022-8-22 11:13 發表

導彈中段已經耗盡燃料,靠慣性前衝,這樣可以減重和減體積,增加射程

引用:
原帖由 毒果洗壞腦 於 2022-8-21 15:23 發表

其實他很有可能
是中共打手 要激化d人更支持大陸
其實佢係鄉土嘅打手,催促瀏覽同回覆人次,從而幫助增加廣告收入

引用:
原帖由 防守型前鋒 於 2022-8-22 12:47 發表

其實佢係鄉土嘅打手,催促瀏覽同回覆人次,從而幫助增加廣告收入
香討依家廣告真係好頻密。

好離譜,直情急停180°回身再打,冇諗過可以做到咁,恐怖,死硬

引用:
原帖由 bondinhk 於 2022-8-20 17:33 發表

溫馨提示:一被鎖定,盡快跳傘。
第2發50%打座椅

一些都唔過份,美國佬睇到懵晒.

睇過成段片,發射到擊中少過10秒距離唔夠三公里,此時飛彈舵面有最大控制力矩

加上鏡頭視差就有180°掉頭錯覺

直頭離譜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]