• 瀏覽: 6,872
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
外出用膳遇到食物有曱甴,既惡心又破壞心情,甚至會影響健康。所謂禍不單行,繼有女讀者向東網爆料,早前於連鎖食肆大家樂某將軍

...........................
為咗慳成本賺多d,香港連鎖快餐店嘅食物質素同衛生水平不斷下跌,咁搞落去香港會好快就變成劣食之都。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220819/bkn-20220819091254798-0819_00822_001.html

垃圾食店!

會唔會係擺拍?

有問題唔係直接搵經理?會拍照上網炒大只有一類人

193名言:
Cafe向來都係呃錢,要平可以去食兩餸飯!」

真香港人都覺無問題, 咁, 杯野送多隻大強, 有咩問題? 人地仲未問您收番隻大強D錢
良心之店, 真香港人要再多D去

應該得罪左手足

冇新冠病毒就得喇, 其他小意思

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-20 14:06 發表
有問題唔係直接搵經理?會拍照上網炒大只有一類人
大陸我不知道如何處理,但喺香港,如果你搵經理,佢係秒速收走杯嘢,之後一係換過杯,一係退飲品錢,又或者全餐免費,報食環都沒用,因為杯飲品已消失了

咁大隻小強點會睇唔到,呢單野可信程度甚低

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2022-8-20 15:13 發表

大陸我不知道如何處理,但喺香港,如果你搵經理,佢係秒速收走杯嘢,之後一係換過杯,一係退飲品錢,又或者全餐免費,報食環都沒用,因為杯飲品已消失了
可以換過杯野飲又唔錯喎,負責任即表現

人口越嚟越多話危機
人多了蟲也多了是同步的

重設衛生重案組
食肆衛生水準
越黎越得人驚

即使係咁, 兩間大記仲係逼爆

引用:
原帖由 jack2015 於 2022-8-20 15:50 發表
咁大隻小強點會睇唔到,呢單野可信程度甚低
但如果係真,最大問題係前線員工吧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]